Jó 2020. decemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2021. június 13.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A VIN.VIN vietnami étterem első egysége a 13. kerület angyalföldi részén nyitott meg pár éve. Nem túl szerencsés időzítéssel, a pandémia előtt nem sokkal nyitottak egy újabb belvárosi éttermet az 5. kerületi Kristóf tér sarkán. A külföldi turisták teljesen elmaradtak, de magyar járókelő sem sok mozgott errefelé ezekben a hónapokban, kihaltak a környező utcák. Mi viszont a közeli munkahelyünkön nem sok lehetőség közül választhattunk, ahol ebédet tudtunk volna beszerezni. Az internet dobta fel, hogy a VIN.VIN-ben lehet heti ebédmenüt rendelni, melyet a kiszállítás mellett személyesen is el lehet vinni. A 2 fogásos menü hétfőtől péntekig érhető el, 1390 Ft - 1690 Ft közötti áron. Minden nap A és B menü közül lehet választani. A leves kis adag, a főétel viszont kiadós. A kis csirkehúsos pho leves annyira nem volt meggyőző, nagyon uralkodott benne a sok nyerses póréhagyma. A főétel currys csirke pirított zöldséges rizzsel és káposztasalátával viszont jobban sikerült. Ez a napi menü összesen 1490 Ft-ba került (1390 Ft + 2x50 Ft a dobozokért). Rendelést követően 7-8 perc alatt kaptam meg az ételt. Mindez decemberben történt, amikor még nem lehetett helyben enni. Jelenleg védettségi igazolvánnyal már lehet helyben is étkezni, elég tágas a saroképületben helyet kapott étterem, fiatalos a berendezés, nagy belmagasság, galériázott. A személyzet vietnami, a pultos/kasszás hölgy kicsit beszélt magyarul, de kedves volt.
Van ebben valami ősi gyűjtögetős-vadászós, hogy mész az utcán szimatolsz és keresel magadnak valami ebédet. A Deák térről indultam, hatoltam beljebb a city downtownjába, és figyeltem magamat, hogy mire hegyeződik ki a fülem, milyen szimatot fog be az orrom, hol és mitől leszek igazán éhes. Hát...