Kerékpár nélkül is ajánlott

Vinikli BudapestVinikli Budapest a térképen

Kiváló 2022. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 2.
A kicsit furcsa, de mégis frappánsan értelmezhető névalkotásban két fontos momentum, a bor és a bicikli jelenik meg. A Múzeum körúti kávézó várja egy kis felfissülésre és megpihenésre a két kerékkel érkezőket, de persze nemcsak őket. Már 4 és fél éve működnek, de én most jártam náluk első alkalommal.
Szerintem a biciklisek is a közlekedés azon résztvevői közé tartoznak, akiknek nem szabadna alkoholt fogyasztaniuk, de úgy tudom, amíg nem okoznak balesetet, a kutyát sem érdekli, hogy ittak-e. Pontosabban, a KRESZ nem tiltja a kerékpárosok részére az alkoholfogyasztást, de ettől még nyilván nem ajánlott. Minden esetre a Vinikli alapvetően borbárként pozícionálja magát, de mást is kínálnak. Én leginkább a kitűnő kávét ajánlom, amely a kisvárdai Warda kézműves kávépörkölőből érkezett. Egy latte mindössze 780 Ft-ba került, ami abszolút megérte az árát.
Az ételek sem voltak túlárazottak, bár ezekből szolid a kínálat. A retró melegszendvics 880 Ft, ez nem volt éppen a legjobb választás, mert a kifli nem volt ropogós, tovább kellett volna grillezni, hogy a sajt jobban megolvadjon és a Serrano sonka sem volt a legjobb találat feltétként.
Az óriás házi krémes (980 Ft) viszont kitűnő, nemkülönben a mozzarellás paradicsomos bruschetta (880 Ft). Volt még pár fősodratú sütemény a pultban, Eszterházy torta, kókuszgolyó, almás pite.
A fagyasztóban a Cloud9 prémium kategóriás poharas jégkrém desszertjeit találjuk.
A borok mellett a Pannonhalmi Apátság kézműves söreit is kipróbálhatjuk. Kb. havonta szoktak egy havi borsort ajánlani, persze nemcsak ezekből lehet fogyasztani.
A földszinti ülőhelyek mellett a galérián további asztalok találhatóak.
Nagyon jó zene szólt.
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (18)
Vinikli Budapest - EgyébVinikli Budapest - EgyébVinikli Budapest - EgyébVinikli Budapest - EgyébVinikli Budapest - EgyébVinikli Budapest - EgyébVinikli Budapest - EgyébVinikli Budapest - EgyébVinikli Budapest - EgyébVinikli Budapest - EgyébVinikli Budapest - EgyébVinikli Budapest - EgyébVinikli Budapest - EgyébVinikli Budapest - EgyébVinikli Budapest - EgyébVinikli Budapest - EgyébVinikli Budapest - EgyébVinikli Budapest - Egyéb
Hotel Kapitány Sümeg - Kedvezményes pihenés
Hotel Kapitány Sümeg