2015. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2015. szeptember 7.Ajánlom a helyet másoknak is!
Pontosan nem tudom megmondani, hogy mikor nyílt meg a Vörös Oroszlán teaház, de olyan 15 éve már biztosan működnek, s a hangulat és a magas minőségű és széles választékú teakínálat azóta sem változott, szerencsére!
Volt egy olyan időszak Budapesten, amikor a teaházak lettek nagyon trendik, s a Jókai utcában is sorra nyíltak szinte minden sarkon, bár sokat azóta már bezártak, mert mostanság inkább a kézműves sör a menő, de a Vörös Oroszlán kiállta az idők próbáját, és hideg téli/őszi estéken most is gyakori a telt ház.
Én napi szintű teaivó vagyok, s nemcsak otthon vagy a munkahelyen, de teaházban is kifejezetten szeretek teázni, persze ilyenkor a hangulat is egész más. Akár barátokkal, ismerősökkel vagy csak egyedül egy jó könyvvel.
Nagyon hosszú a tealap, amiből választani lehet. Teák a világ minden részéről: India, Kína, Ceylon, Japán mint "tea-nagyhatalmak" mellet Kenya, Nepál és Dél-Afrika teái is ott megtalálhatóak. A kiválasztott teát 4 dl-es kannában szervírozzák, hozzá fehér vagy barna cukrot, kandiscukrot vagy mézet is lehet kérni (bár sok teaféle minden édesítés nélkül a legfinomabb). Árban fajtától függően 800-1200 Ft/kanna. Legutóbb egy Kimba Flip ananászos-banános gyümölcsteát ittam és egy zöld karamell Sencha teát.
A 2 szintes teaház kicsit ezoterikus, misztikus hely, a névadó Szepes Mária híres könyvének szellemét megidézve.
Természetesen elvitelre is lehet vásárolni kimért teát.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()
Hangulat:![]()
Ár / érték arány:![]()
Tisztaság:![]()
Teaház a Vörös Oroszlánhoz további értékelései
2017.06.14a párjával
![]()
Sokadjára jártam itt, és minden alkalommal egyre gyengébbnek tűnik ez a hely. A teák minősége, a hangulat és a kiszolgálás is kezd nagyon általános lenni. Legutóbb csak a lenti helyiség volt nyitva, ami valljuk be még jót is tett az összképnek. Viszont alkalmatlan volt egy jó beszélgetésre a...
2016.12.29
![]()
Mi egy forgalmas napon voltunk, így nem mondhatnám, hogy egy nyugodt, kellemes környezetben élvezhettük a teánkat. Mivel a teázó egy nagyteremből áll, mellette kis szeparé és egy különterem van, ezért zsúfolt tud lenni, ha tele van az emelet. Ettől függetlenül a belső tér színei harmonikusak, a...
2014.07.25
![]()
Igazi nyugalom szigete a Jókai térnél,a teák finomak,különlegesek,a kiszolgálás kedves a hangulat igazi teaházi.Csak ajánlani tudom!Biztos visszatérek még oda!
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
Silver Hotel Hajdúszoboszló