A Wasabi egységei közül a Podmaniczky utcaiban többször jártunk, a MOM Parkban egy alkalommal. Szintén a budai oldalon, a Szépvölgyi Üzletház pinceszintjén található több éve működő éttermük. Tradicionális japán ételeket kínálnak modern környezetben, running sushi, azaz futószalagos rendszerben.
Ennek fix ára van, viszont korlátlan mennyiséget ehetünk. Bármennyi kis tálkát leemelhetünk a futószalagról. Az árak véleményem szerint meglehetősen húzósak. Korábban a hétköznap ebédidő viszonylag elfogadhatóbb árfekvésben volt, de mostanra szerintem egy kicsit átestek a ló túlsó oldalára. Bármelyik napon a vacsora, valamint hétvégén az ebéd is 7490 Ft-ba kerül, és ebben nincsenek benne az italok! A gyerekeknek 12 éves korig félárú kedvezményt nyújtanak. A berendezés nagyon hangulatos, bár kissé félhomályos. Vörös-fekete színvilág, némi fehérrel, modern berendezés, a bejárattal szemben lévő üvegvitrinben egy szamuráj figyel szigorúan. A többségében japán ételek mellett thai és koreai fogásokat is kóstolhatunk. Sokféle sushi, még édes, desszertnek való is, tempura, szószós húsok, tengeri herkentyűk, rizstészta, fura savanyúságok. . . példaképpen. Ha valaki nem szeretne futószalagozni, akkor lehet az étlapról is rendelni. Itt korábban a bento elég jó ár-érték arányban szerepelt, ami egy komplett bőséges japán ebédmenüt tartalmazott, mostanra viszont ennek is megemelték az árát, majdnem 4000 Ft (ital nélkül).
Kellemes estét töltöttem itt egy 7 fős társaságban a minap. Az ételek és a desszertek finomak és étvágygerjesztőek voltak. A személyzet nagyon udvarias és segítőkész volt. Mindent megtettek annak érdekében, hogy tejfehérje allergiás társunk is jóllakottan tudjon távozni, illetve ne forduljon elő diétahiba.
Nagyon jól éreztük magunkat a tiszta, visszafogottan elegáns környezetben és a maximális odafigyelés (személyzet részéről) közepette. MINDENKINEK MELEG SZÍVVEL AJÁNLOM, aki a japán konyha iránt érdeklődik.
Rendszeresen járunk ide a párommal amikor születésnapja van valamelyikünknek, mert ilyenkor 50% kedvezményt adnak egy fő fogyasztásából (Születésnapi akció: Szépvölgyi út, Névnapi akció: MOM Park). A Running Sushi-t szeretjük, mert korlátlan fogyasztást kapunk és a szalagról bármit levehetünk ami megtetszik.
Látszik hogy az utóbbi időben próbálnak kicsit újítani a választékon, sajnos a sushi választék nekem úgy tűnik hogy csökkent és mintha a hideg ételek minősége se lenne olyan mint korábban volt (ezért a 4 szívecske az ételekhez). A meleg ételek továbbra is kiválóak, ahogy a kiszolgálás is.
A pincér, aki évek óta ott dolgozik, nagyon kedves, gyors,szívélyes, semmi negativum. Sajnos valóban a hal kevés, szegényes. Lazac, füstölt lazac, vörös tonhal, ez kevés. Persze tenger nélküli országban abból főzünk amink van. Ez csalódás volt. Persze lehet hogy ha az all you can , szalag mellett ettünk volna, több ételből tudtunk volna választani, de árban az sem éri meg. Nagyon drága.
Választék szegényes. Sok rizs kevés hal elv. Külön rendelést felveszik, de nem hozzák ki. Teljesen kihűlt "meleg" ételek. Értékelhetetlenül lassú és hibás kiszolgálás. Pincér: A kávéhoz cukor a másik asztalon WTF ? Szemérmetlenül drága italok. Egy autentikus japán ember meg nem enné ezeket a japánnak kinevezett ételeket.
Nálunk ha ünnep, akkor Wasabi étterem, a Szépvölgyi úton. Nagyon szeretjük, annak ellenére, hogy az évek folyamán már kiismertük a választékot a running sushi résznél. Mindig elégedetten és jóllakottan távozunk. Nem teljesen autentikus japán ételek, de keleti különlegességek találhatók a szalagon.
A kiszolgálás kifogástalan, olyan amit más étteremben is elvárnánk. Ha valami nincs a szalagon,amit szeretnénk, külön az asztalhoz hozzák. A mellékhelységek tiszták, kultúráltak. Imádunk ide járni.
A Wasabi éttermek közül ez a kedvencem. A kiszolgálás gyors és udvarias. Hangulata kiváló. Az ételekre különösen odafigyelnek , hogy csak friss gusztusos ételek menjenek körbe. Én nekem az egyik kedvenc éttermem. Aki szereti a Japán konyhát annak ajánlom. Fix összegért annyit lehet enni amennyit csak szeretnénk. Persze van a'la carte de mi mindig a running sushit választjuk.
Három alkalommal voltam két budapesti egységükben. Minden alkalommal jól éreztem magam. A kiszolgálás rendben van, odafigyelnek a vendég igényére, kérésre a legfinomabb falatokat hozták, ha nem található a szalagon. A zöld tea olyan, amilyennek lennie kell!
Kritikus vagyok, de nem tapasztaltam az általam elfogadható szint alatti minőséget, bár kétség kívül nem a legjobb minőség található itt. Összességében ajánlom azoknak, akik csak ismerkednek a távol-keleti ízekkel.
Csodálkozva olvastuk a pozitív kritikákat a Wasabiról. A hely köztudottan (vagy nem? ) inkább csalódásra ad okot: a running rendszernek köszönhetően a legpörgősebb, folyamatos utántöltést biztosító időszakokon kívül mindig kicsit kiszáradt, némileg szottyos sushik, makik, nigirik (stb.
) közül lehet válogatni, nem beszélve a sokszor keményre száradt desszertekről. A hőn szeretett miso levest, amit elkészíteni pofonegyszerű, ráadásul igazi alapkaja, a Wasabiban rendszeresen elrontják! Vízízű. Az ital aránytalanul drága mindehhez (limonádé 900 Ft! ), márpedig ha eszik, meg is szomjazik az ember, tehát nem igazán kikerülhető ez a tétel.
Minden évben készülök legalább egy Wasabi-látogatásra. (Több sajnos nem nagyon szokott beleférni. ) Merthogy imádom a running sushi-rendszert, szeretek várni egy-egy jó "fogásra". Az egyik soron a hideg készítmények jönnek (sushik, makik, édességek, levesek, egzotikus gyümölcsök), másikon a meleg ételek.