2022. szeptemberben járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 27.Ajánlom a helyet másoknak is!
Színvonalas, meleg hangulatú újhullámos kávézó a Pozsonyi út elején, a Jászai Mari térnél. Már többször jártam itt, szerintem értékelést is írtam róla, de valahogy nem látom, szóval akkor nekifutok újra. Kutyabarát hely, de a vegetáriánusok/vegánok is jó szívvel, odafigyeléssel látott vendégek.
Kétféle kávé közül lehet választani, az egyik őrlőben mindig az Impresso mikro-pörkölő kávéja, a másikban pedig az April vendégkávéja található.
A kávé mellé kézműves szendvicseket és süteményeket kérhetünk, de vannak pompás bonbonok is (490 Ft/db).
A sütemények szeletára 1000 Ft körül alakul, érdekesség pl. a vegán flódni (950 Ft), inkább a mostanság menő desszerteket találni a pultban, sajttorta, citrom tarte, pekándiós tarte, illetve maracuja torta. Többféle vegán tortát is kínálnak.
Bort és néhány koktélt is ihatunk itt, továbbá többféle kávés eszközt vásárolhatunk otthonra vagy ajándékba, és persze kávét és teát, illetve matchát is vásárolhatunk otthoni elkészítésre is. Csak bárszékes asztalaik vannak, így akadálymentesnek a helyet nem mondhatom.
Egy kicsit drága hely, de a kávé miatt érdemes bejönni.
A cortado 750 Ft-ba került. Ami nem tetszett, hogy a kávé ihatatlanul forróra sikerült (ezek annyira profi kávégépek, hogy itt beállítási problémáról lehetett szó a víz hőmérsékletnél), de plusz hideg tejjel kezeltük a helyzetet.
Összességében kellemes hely, ajánlom.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Népszerű szállások a környéken
Hotel Golden Lake Resort Balatonfüred
45.000 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval