Legendás hely a Wichmann a Kazinczy - Király utca saroknál, a játszótér mögött. Névadója és tulajdonosa a sokszoros világbajnok, olimpikon W. Tamás, aki maga is gyakran feltűnik a pultban. Idén 40 éve nyitotta meg kapuit - eredetileg Szent Jupát néven -, főiskolás éveim alatt az egyik, baráti körünk által gyakorta felkeresett kocsma volt.
Persze akkoriban még rá sem lehetett ismerni erre a környékre, nem voltak még romkocsmák, és a Gozsdu-udvar helyén a lepusztult átjáróházak álltak, és persze nem külföldi bulizó fiatalokkal telt meg a belváros éjszaka. Akkoriban nem voltak a dohányosok kitiltva a szórakozóhelyekről, emlékszem, hogy minden este vágni lehetett a füstöt. A berendezés nagyon egyszerű, mondhatni funkcionális, mintha megállt volna az idő. A bejárat mellett egy piros hetes kártyalap látható az épület falán, egyébként nincs semmi kiírva. Késő este és éjjel rántott húsos szendvicset lehet kapni (400 Ft), más ételt nem árultak. A ház söre a Brandecker az ecseri sörfőzdéből, ezt csapolják és olcsón mérik (300 Ft egy korsó). Ezen kívül kommersz söröket tartanak: Dreher, Arany Ászok, Heineken. A feles Jéger 530 Ft. Télen forralt bor is kapható, valószínűleg a ház borából készül, amiről fogalmam sincs, hogy melyik pincészetből származik, van vörös és fehér, decije százas körül. Minden nap nyitva vannak, de csak este 6-tól. A helyiség legvégén található mosdó tisztasága és állapota nem makulátlan.
Régen volt diákkorom meghatározó élményének a Szent Jupát. Gigantikus adagok, változó szinten elkészítve (kacsasült pocsék, csülök pékné korrekt átlagos, szarvaspörkölt bármiből is volt, finom volt), pokróc kiszolgálás, az adagokhoz képest alacsony árak.
Képesek voltak idegen embereket egymás mellé ültetni szeparékba mert az üzemnek menni kellett, egész éjjel nyitva voltak, asztalt többnyire csak 3 óra tájt lehetett kapni egyből, egyébként várni kellett. A hely sajnos bezárt, van még egy Jupát büfé, ami megyeget, meg ha minden igaz ugyanebben a tulajdonban [moderálva - a szerk. ] van a Wichmann kocsma. Egyszerű, de elég hangulatos hely ez, kommersz italkínálattal, de stabil közönséggel. Már jártam itt egy ízben pár éve, lehet az akár 8-10 is, ki tudja, most úgy döntöttem felfrissítem az élményt. Ittam egy kisfröccsöt száraz fehérborból, 140 ft volt meg lehetett inni. Szerettem itt lenni ismét.