Fókuszban a magyar ízek, helyi ételspecialitások, innovatív koncepcióval, kőtálakkal és széles borválasztékkal A Kálvin téren, a belváros szívében várjuk vendégeinket, lenyűgöző légkörrel és napfényes terasszal A Winestone étterem elgondolása két fontos elemből épül fel: az egyik a kitűnő minőségű, magyar és külföldi borkínálat, a másik pedig a helyi ételspecialitások, amelyeket attraktív prezentációval, például egyes fogásokat, fekete kőpala táblán tálalunk; innen ered a „Stone” elnevezés is.
Tovább olvasom >>
A Winestone a bor köré épül, amiben mi magyarok igen erősek vagyunk. A Winestone része a bejáratnál elhelyezett, az utcáról is jól látható borbolt, ahol számos hazai és nemzetközi borkülönlegességet vásárolhatnak meg a betérők. Minden ételhez borokat párosítunk, ezzel is növelve a gasztronómiai elményt.
A tavaszi étteremhéten ez volt a másik emlékezetes helyszín, ahol sikerült egy kitűnő ebédet elfogyasztanom. Az étterem a Kálvin téren a Mercure Korona Hotel földszintjén található és a közelmúltban újult meg. A Váci utcában lévő másik Mercure Hotelben szintén működik egy Winestone étterem, de az egy kicsit lazább, könnyedebb hangulatú, itt az étlap elegánsabbnak, komolyabbnak tűnt számomra.
Az étteremhét keretében a 3 fogásos étkezés fix 4900 Ft-ba került, amelyben már a szervizdíj is benne foglaltatik. 3 előétel, 4 főétel, 2 desszert szerepelt a kifejezetten az étteremhétre összeállított menüsorban, az ételek mellé borajánlattal. Az előételek közül az etyeki grillezett Camembert-t választottam friss salátaágyon, lilahagyma lekvárral, házi bagettel. Meglepődtem, hogy milyen nagy adagot kaptam előételként. A főétel grillezett lazac zöldborsóval és szárított paradicsommal. A lazac bőre szépen sült, ropogós volt, viszont a lazac húsa egy kicsit túl lett sütve, ezért egy fokkal szárazabb lett az ideálisnál. A desszert egy igazi különlegesség volt kinézetre, pedig csak egy tejberizsre számítottam. A tányéron egy karamella tükör érkezett meghintve némi aszalt málnával, a tükröt be kellett törni a kanállal és alatta volt a fahéjas tejberizs, bogyós gyümölcsökkel díszítve. Micsoda klassz ötlet! A személyzet végig nagyon figyelmes, udvarias, előzékeny volt. Az ételek viszonylag gyorsan elkészültek, igaz, a konyha nem volt leterhelve, alig volt vendég (hétköznap ebédidőben). Nagyon ízlettek az ételek, jó volt az ételsor, kellemes a környezet. Jó választás volt! Egy pohár szóda 200 Ft volt, ezt kellett pluszban fizetni.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.
1053Budapest, Kecskeméti u. 14.
36 30 1527434
Szolgáltatások
ingyenes WIFI légkondícionált helyiség vegetáriánus ételválaszték akadálymentes csoportokat szívesen fogad kisállat bevihető koktélok napi menü parkolási lehetőség reggelizési lehetőség rendezvényhelyszín szabadtéri széles borválaszték zártkörű rendezvény lehetősége