Kézműves sörrajongóként nagyon tudom élvezni, hogy a semmiből nőnek ki újabb és újabb remek kocsmák, melyek fő témája a minőségi sör. A nemrégiben a kocsmanegyedet jártuk, az Esca nevű éttermet célba véve s látom, hogy mellette jó hangulatú söröző nyílt, miközben egy hónapja erre semmi jel nem mutatott.
Nosza, bementünk, rendeltem egy pohár Keserű Mézet és egy pohár Bakancslistát, mivel egy olyan barátom volt velem, aki még járatlan a kézműves sörök világában, így célszerű volt megmutatni neki azt, hogy honnan indult ez a mozgalom és hová jutott. A Keserű Méz ti. , melyet Gyenge Zsolt, a Sörapu készített Bart dániel tanácsára (ha jól emlékszem) az első kézműves slágersör volt, a Bakancslista meg nagyjából a kézműves sörfőzés csúcsa ma – single hop azaz egykomlós IPA-k, jelenleg a sorozat a 16. -darabjánál tart (a 16. sorszámú egy Enigma nevű ausztrál komlóval készült). Nagyon értékeltük, hogy a háttérzene a lehető legjobb volt sörözéshez, Jimi Hendrix, Cream, Janis Joplin nóták szóltak a hangszórókból, azok közül is a legjobbak. A beltér is hangulatos, a kiszolgálás kedves, az árak nem vészesek. Remek söröző a Woody, még megyünk.