Ebédmenü Szerbiából

Yu Grill Budapest Gastro Bar BudapestYu Grill Budapest Gastro Bar Budapest a térképen

Kiváló 2024. októberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2024. október 15.
A Yu Grill balkáni ételeket kínáló bisztró évekkel ezelőtt még a Ráday utca végén, a Boráros tér közelében működött egy elég nagy alapterületű pincében, majd némi pauza után a Corvin sétányon nyitottak újabb éttermet. A napokban a Tompa utcában sétálva lettem arra figyelmes, hogy egy korábbi, egy ideje már zárva tartó pizzéria helyén nyitott meg a Yu Grill. A fiatal szőke pincérhölgy magyar, a szakácsok, illetve a személyzet többi tagja szerb, de ők is tudnak magyarul, nyilván már régebb óta itt élnek.
A lenti részen csak egy kis asztal van, amit a személyzet használ, míg a benti asztalok a galériaszinten találhatóak, valamint van egy klassz teraszuk, csak az októberben már egy kicsit hűvös.
Az aktuális étlapjukat sajnos nem tudom elmesélni, mivel azt nem láttam, amikor bementünk, akkor kiderült, hogy van ebédmenü, amire rögtön le is csaptunk. Egy kolléga hitetlenkedve kérdezte, tényleg 1990 Ft-ba kerül-e? És tényleg, 2 fogás, fix leves, 2 féle főétel közül lehet választani. A hideg eperleves tejszínhabbal nagyon finom ízvilágú és állagú volt, nekem nagyon jólesett. A férfiak kissé fanyalogva fogadták, de aztán nekik is ízlett. A főétel grillezett pulykamell, tökéletes állagú, grill fűszerezéssel, krumplipürével, némi kis rukkolával (a rukkola egy kicsit fonnyadtka volt, ennyi kritikával élnék) és koktélparadicsommal. A másik főétel görög saláta volt. A menünél kötelező szervizdíj nem volt. Az ételek gyorsan érkeztek.
Az asztalon az egykori kultikus jugoszláv film, a Surda képkockái köszönnek vissza, illetve a hangszóróból jóféle szerb zene szólt, nem népzene, hanem mai rockzene. Az asztaltársaság egy része szerint kissé hangosan, de kérésre lehalkították.
Kíváncsi vagyok az á la carte ételekre is, és nálam ez az ebédmenü simán 5 pontos élmény volt.
Azt azért hozzátenném, hogy ne számítsatok hatalmas adagra, inkább zóna mennyiség.
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (13)
Yu Grill Budapest Gastro Bar Budapest - Külső képYu Grill Budapest Gastro Bar Budapest - BelsőYu Grill Budapest Gastro Bar Budapest - BelsőYu Grill Budapest Gastro Bar Budapest - BelsőYu Grill Budapest Gastro Bar Budapest - EgyébYu Grill Budapest Gastro Bar Budapest - Étel/italYu Grill Budapest Gastro Bar Budapest - Étel/italYu Grill Budapest Gastro Bar Budapest - Étel/italYu Grill Budapest Gastro Bar Budapest - Étel/italYu Grill Budapest Gastro Bar Budapest - BelsőYu Grill Budapest Gastro Bar Budapest - BelsőYu Grill Budapest Gastro Bar Budapest - Külső képYu Grill Budapest Gastro Bar Budapest - Külső kép
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár all inclusive ellátással a hévízi Hunguest Heliosban
Hunguest Hotel Helios Hévíz
110.670 Ft / 2 fő / 2 éjtől all inclusive ellátással