Menekülés a köménytől

Zaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem BudapestZaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest a térképen

Szörnyű 2023. májusban járt ittÉrtékelt: 2023. augusztus 1.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Talán 2023 év elején nyitott pakisztáni és indiai ételeket kínáló kisbüfé a Nagykörúton a Corvin-negyed közelében, pakisztáni tulajdonos üzemeltetésében. A körülmények nagyon puritánok, egyszerű, nem igényes berendezés, kétes tisztaságú asztalok, tálca és evőeszközök.
Barátságos árfekvés. Csirke, bárány és marhahúsból készült ételeik vannak a vegetáriánusok mellett. Mivel muszlim vallású pakisztániak, ezért lehet marhahús is, hiszen az csak a hinduknál szent állat, náluk nem.
Az éltelkínálat a pultban látható. A sokkal hosszabb, egy oldalon teleírt angol nyelvű étlaphoz képest csak pár étel volt elérhető. Egyébként az azon szereplő árak sem stimmeltek a valósággal. Pl. az általam választott mangós csirke az étlapon 1390 Ft áron szerepelt, a valóságban 1790 Ft volt, mondjuk ez sem drága + köret 500 Ft. Sima Bashmati rizst kértem, más köret nem is volt, de sajnos nem azt kaptam, és ez csak a kóstoláskor derült ki. A rizs ehetetlen volt, tömény köményszagú és ízű. Ez a szag és íz uralta az egész tányért, még a karakteres - nek kellene lenni - mangós-currys íz sem tudta elnyomni. Többedszeri visszakérdezés után sikerült kideríteni, hogy nem romlott az étel / a rizs, hanem a kömény okozza a kellemetlen hatást. Annyira rossz volt, hogy nem bírtam megenni. Amúgy a mangós csirke is íztelen, karakter nélküli, középszerű volt, bár azt magában meg tudtam volna enni.
Mivel nem volt más alternatíva, bár szerintem a rizs helyett lehetett volna naan kenyeret ajánlani a szószos hús mellé, így visszaadták a pénzt.
Egyébként voltak más vendégek, külföldiek, ázsiai arcok így ránézésre, akiknek bejött az étel.
Nekem nagyon nem. Életemben nem ettem még ennyire rossz indiai ételt. Pedig amúgy az egyik kedvencem.
Ételek / Italok:Szörnyű
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (18)
Zaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/italZaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - EgyébZaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/italZaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Külső képZaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/italZaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - BelsőZaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - BelsőZaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - BelsőZaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/italZaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/italZaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Külső képZaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étlap/itallapZaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Külső képZaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - BelsőZaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étlap/itallapZaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étlap/itallapZaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/italZaiqa Pakisztáni & Indiai Étterem Budapest - Étel/ital
Fried Kastély Hotel Simontornya - Akciós Kastélyélmény
Fried Kastély Hotel Simontornya