A Zsinagóga környékén volt elintéznivalóm, amikor teljesen véletlenül botlottam bele a Wesselényi és a Rumbach Sebestyén utca sarkon ebbe az aprócska boltocskába. Egy 4 éve működő valódi családi vállalkozásról van szó, erre utal a talányos név is (Zoltán-Angi-Olga nevekből összekombinálva).
Az üzletben a család férfitagja szolgált ki, akivel kedélyesen elbeszélgettünk a bonbonkészítés rejtelmeiről. Különleges kézműves csokoládé bonbonokat készítenek, egyedi ízvilággal. Több féléből kaptam kóstolót, és 6 félét vásároltam is. Felsorolni is nehéz lenne a kínálatot, de a falon lévő óriásplakát segít a vásárlóknak az eligazodásban. Narancs-menta (narancshéjjal, zöld mentával, Cointreau-val); sós karamella; passiógyümölcs tört kakaóbabbal; banán-citrom kurkumával, csokoládékrémben; flódni mákkal, almával, diólekvárral, csokival mindezt egy kis kocka bonbonban; fűszersziget, csokikrém sok-sok karibi fűszerrel; Bourbon vanília csokoládékrémben. Egyik finomabb volt, mint a másik. Vannak színes gyümölcsös trüffelkrémmel töltött bonbonok is. Az árak igencsak magasak, 1 db bonbon átlagára kb. 300 Ft-ra jött ki. Emiatt inkább különleges alkalmakra ajánlom.
E furcsa nevű egységről a Magyar Konyhában olvastam - csupa jót. Midőn december elején a Pannon Karácsony nevű rendezvényre igyekeztem, beleütköztem e sajátos betűcsoportba egy üzlet cégtábláján. Nosza, be is mentem, egy valaki volt bent, aki ebben a kivételes csokiszakboltban vásárolt épp valami jóféle édességet.
Kivártam a sorom, a pult mögött az egyik tulaj fogadott, kedvesen, udvariasan. Igencsak kommunikatív volt, sajnáltam, hogy adott pillanatban jeleznem kellett, hogy sajnos engem várnak egy rendezvényen. Érdekes dolgokat mondott, majdnem biztos, hogy szerét fogom ejteni, hogy olyankor is benézzek, amikor épp annyi időm van, amennyi kell. Megkóstolhattam két csokit a ház ajándékaképpen, egy harmadikat megvettem - ez maracujás volt, mondanom sem kell, hogy felsőfokú minőség. Az árak meglehetősen magasak, hogy ne mondjam, brutálisak. A múltkor sokallottam az Azték 18. 000 forintos kilóárát, nos, itt harmincvalamennyi a kilóár, tán 36. 000 pont a duplája. Viszont remek a minőség. Úgyhogy ha valaki kivételes minőségre vágyik a csokiműfajban, kivételes áron, akkor irány a Zangio.