Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kreatív konyha, kifogástalan kiszolgálás, elfogadható árak

ZAZIE Bistro & Bar BudapestZAZIE Bistro & Bar Budapest a térképen

Kiváló 2024. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2024. szeptember 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Zazie a MOL Campus földszintjén nyílt elegáns bár és étterem, remekül megtervezett belső térrel, kellemes szeparékkal és üvegfalakkal, így, aki nem ül ki a teraszra, az is élvezheti a Lágymányosi öböl nyújtotta panorámát.
Magas szintű kreativitásról és technológiai tudásról tanúbizonyságot tevő kortárs magyar és nemzetközi fogások sorjáznak az étlapokon minden napszakban. Az állandó, de szezonális étlapon egy sor izgalmas kompozíciót találunk. Például őz-carpacciot fekete erdei gyümölcsökkel, kacsaerőlevest húsos raviolival, marinálva égetett makrélát bergamottal és kaviárral, tiszai szürkeharcsa steaket káposztás cvekedlivel és kaporral. A séf Bíró Dániel, aki az egyik legjobb magyar étterem, a Michelin ajánlással rendelkező Fehér Szalon konyháját vezette a New York palotában.
A habzókkal együtt közel két tucat gonddal összeválogatott, zömmel magyar bort tartanak, melyek többségét pohárra is kimérik.
Csapon Pilsner Urquellt tartanak, ami ottjártunk idején sajnos épp kifogyott. Palackban öt igényes tételből választhatunk, az étterem átalános árszínvonalához képest aránytalanul magas áron.
A töményválaszték parádés, az import tételek a csúcsszegmenshez tartoznak, akárcsak a békéscsabai Árpád főzde pálinkái. A ginek között több magyar prémium termék is szerepel.
Kiváló koktélokat készítenek, mely közül külön kiemelném a high end gin-tonikokat.
A kiszolgálás álomszerű: kedves, udvarias, szívélyes, stílusos.
Megrendeltük a három fogásos menü egyik variánsát, ennek keretében a körtés tormakrémmel és snidlingolajjal kínált marinált lazac jó indítást jelentett. A krumplifőzelék kifogástalan, nem akar többnek látszani annál, mint ami. Házias stílusban készült, gyermekkoromra emlékeztetett. A kellemesen savanykás, svábos, paprikamentes vonalat követte, ilyeneket ettem mindkét nagymamám konyháján. Mellé Stefánia-stílusban készült remek fasírtot adtak. Rendeltünk hozzá kovászos uborkát is, mely klorofill-olajjal ízesített-díszített saját levében érkezett. A műfaj remekének bizonyult, roppanós volt és kiváló ízegyensúlyú.
A Rákóczi túróst megfordították, alul volt az égetett tojásfehérje hab, erre került a tészta, ami nem adott átütő élményt, tetejére pedig a barackmártással bevont megnyerő állagú és ízű túrógömb. Mindent egybevetve kiváló, látványos desszert, menüben adva különösen az.
Az á la carte étlapról is választottunk két fogást. A málnás paradicsomesszencia lestyánnal és kápia-paprikával egy szabályos ízorgia, leírni lehetetlen, kóstolni kell.
A madártej bodzaporos fészekben elnevezésű desszert már szemre is leveszi az embert a lábáról. A vendég előtt öntik a fészekben pazarul elrendezett habmadárkák köré ízre és állagra egyaránt kifogástalan tejet. Csúcsélmény, adja mindazt, ami e műfaj adhat.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (22)
ZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - EgyébZAZIE Bistro & Bar Budapest - Egyéb

ZAZIE Bistro & Bar további értékelései

2024.07.03a párjával
Kiváló
A MOL Campus földszintén található ez az étterem. A belső bejárat kicsit megtévesztő, de belül óriási a tér. Felszolgálókból sincs hiány. Az étel finom, de kevés az adag, annak ellenére a 4-5-6 ezer forintos árat sokallom. A kiszolgálás gyors, udvarias, bár megkérdezték foglaltunk-e helyet, mert...
Népszerű szállások a környéken
Akadémia Hotel Balatonfüred - Szilveszter
Akadémia Hotel Balatonfüred
225.700 Ft / 2 fő / 3 éjtől félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Napi ár félpanzióval, fürdőhasználattal
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
102.000 Ft / 2 fő / 3 éjtől félpanzióval
Hotel Eger Park - Karácsony
Hotel Eger Park
144.630 Ft / 2 fő / 3 éjtől félpanzióval