2022. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. április 6.Ajánlom a helyet másoknak is!
Ismét egy új nyitású hely az 1. kerületben, a Budai Vár lábánál, az Erzsébet híd budai hídfőjének közelében. A nevet nem értem, fogalmam sincs, mit jelenthet. Mondjuk megkérdezhettem volna, de csak utólag jutott eszembe, random rákerestem a neten, de nem adott ki semmit. Mindenféle természetközeli, állatos-növényes dekoráció van a falakon, ettől izgalmas és élettel teli a hely, pedig az alapterület kicsi. Az első helyiségben van a pult, kávégép, kassza, aki elvitelre vásárol, az csak idáig jön be, majd innen nyílik egy hosszúkás második helyiség, ahol helyben lehet enni. Egy hinta is van belógatva.
Az étlapon meglepően sokféle étel van, ahhoz képest, hogy nem egy "igazi" étterem, hanem egy kávézó-bisztró a hely. Kezdődik a reggeliknél (tojás, avokádó toast, bécsi virsli), egy fokkal komolyabb a brunch (egg benedict, burrata, pulled pork, komplett angol reggeli). A következő lapokon leves, előételek, főételek (serpenyős garnélarák, szuvidált csirkemell), végül, de nem utolsósorban desszertek. Ami egyből szembeszökő volt, az a nem mindennapi árazás. Több bisztrós fogás 4000 Ft feletti árban mozog, de 3000 Ft alatt nem sok minden található. Ez azért húzós szerintem, még akkor is, ha elsősorban a külföldi turistákra építenek.
A kávék árazása is átlag feletti: eszpresszó 650 Ft, cortado 750 Ft, latte 950 Ft.
A választásom trió mini hamburger volt, coleslaw salátával. (3890 Ft). Nagyon ízlett, remek fogás volt! És pont elég is, sőt, egy kicsit nekem sok is. Elsőre hiányoltam mellőle a krumplit, de azzal együtt végképp kifogott volna rajtam. Az első burger libamájas hagymalekvárral, a második marhahós pogácsás baconnal, a harmadik kecskesajtos, vagyis ki milyen sorrendben szereti.
Mellé egy pohár uborkás vizet kaptam (350 Ft/3 dl).
Minderre még 12% szervizdíj is rászámolódott.
Összességében udvarias kiszolgálás, remek ételek-italok, csinos, egyedi környezet, de túlárazottnak találom.
Azért érdemes volt megnézni, tetszett nagyon! Kár, hogy ezt a helyet nem az átlag magyarokra szabták.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()