Az előző értékelést is én írtam, de már több mint 5 éve. Az értékelések hiánya azonban nem azt jelenti, hogy a Zsiráf ne lenne egy népszerű hely, sőt, éppen ellenkezőleg. Nagyon jó, központi helyen található a Nyugati pályaudvar oldalában a földszint alá süllyesztett Eiffel téren.
Egy valódi nyári terasz annak minden előnyével és persze hátrányával (télen, esőben, hidegben nem igazán élvezhető). Sok ülőhely van, részben a pult feletti emeleti teraszon, akinek nem jut asztal, az ülhet körbe a lépcsőzetes, teraszos kialakítású füves részen is. Egy nagyon finom Julius Meinl kávét ittam, ami még drága sem volt. A Cappuccino alapára 565 Ft, igaz, ehhez rakódik még a kötelező szervizdíj (85 Ft), de így együttesen a 650 Ft sem volt sok érte. Sajnos papírpohárban kaptam, pálcika kevergetővel, pedig nem elvitelre kértem. A személyzet nem volt barátságos, pontosabban egymással kedélyesen elbeszélgettek, én mintha csak megzavartam volna őket. Amúgy egy nagyon klassz, friss, fiatalos hangulatú hely, nekem tetszik, pedig nem az én korosztályom helye ez, hanem tényleg a fiataloké. A kivetítőkön sport közvetítéseket is szoktak adni. 8 féle sört csapolnak, vannak kézműves sörök is, de inkább a kommersz a fő csapásirány.
A Nyugati tér melletti Eiffel tér középső füves részén, ahol télen jégpálya működött, június elején nyílt meg a Zsiráf Terasz. Ez a város legújabb szabadtéri sörkertje, amely a foci EB rajongók számára hatalmas kivetítővel is kedveskedik. A mérkőzések idején rendre megtelik a kis tér, a magyar meccsek idején hatalmas tumultus alakult ki, de ennek is megvan a maga hangulata.
A legnépszerűbb ital kétségtelenül a sör, 20 féle sört, ezen belül 8 féle csapolt és 6 kézműves sört kínálnak. Egy olyan speciális akcióval rukkoltak elő, hogy ha valakinél van valamilyen sportolói ruhadarab (pl. sál, sapka, zászló vagy focista mezbe van öltözve), akkor 2 ital áráért 3-at kap. Ez az akció a csapolt sörökre és a fröccsre érvényes. A Soproni Zsiráf 490 Ft, a kézművesek 8-900 Ft-ba kerülnek. Természetesen az asztali sörcsapoló, a 3 literes "Zsiráf" is szerepel a repertoárban, ami árban 10%-os megtakarítást jelent. Sokan a fűben vagy a lépcsőkön ülnek, nincs is annyi asztal és szék, ahányan itt megfordulnak egy mozgalmasabb estén. Ételt a Sophie & Ben mobilkonténernél lehet vásárolni, hamburger a fő csapásirány.