Pogánytorony Budapest

Pogánytorony BudapestPogánytorony Budapest
Pogánytorony BudapestPogánytorony Budapest
42 fotó

Pogánytorony Budapest bemutatkozása

A Pogánytorony Magyarország egyik legkülönlegesebb tornyai között van, hiszen a története és külseje is egyaránt különös.  1935-ben a turanisták állították a hatszög alakú emelvényt, azonban a Horthy-korszak elveivel ütközött a szekta nézete, így betiltották a szervezet működését.

2 vendég értékelése alapján

Érdekes
100%
Kihagyható
Időpazarlás
Érdekes

2 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Hotel Kapitány Sümeg - Kedvezményes pihenés
Hotel Kapitány Sümeg
Thermal Panzió Igal - Lazítás fürdőbelépővel
Thermal Panzió Igal
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred - Napi ár félpanziós ellátással
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred
47.800 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval

Pogánytorony Budapest vélemények

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 881 városban járt márFelfedező - 2796 helyen első értékelőNépszerű író - 317 hasznos szavazat11 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 56058 feltöltött kép
Érdekes 2025. március 8.egyedül járt itt
Azért ZigZagnak elég sokat köszönhetünk, kifejezetten figyelemre méltó helyeket fedez fel és hoz ide, nekünk nincs is más dolgunk, mint elmenni és megnézni őket. Miután olyan részletesen le van írva a torony keletkezésének oka, története, én már nem is fáradnék ezzel annyit, mert minek, ha egyszer jól van az ott.
Pogánytorony Budapest - Külső képPogánytorony Budapest - BelsőPogánytorony Budapest - BelsőPogánytorony Budapest - Külső képPogánytorony Budapest - Külső képPogánytorony Budapest - Külső képPogánytorony Budapest - Külső képPogánytorony Budapest - Külső képPogánytorony Budapest - Külső képPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - BelsőPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - Külső képPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - Külső képPogánytorony Budapest - Külső képPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - Külső képPogánytorony Budapest - Külső képPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - Külső kép
Még több kép (20 db) >>
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 269 városban járt márFelfedező - 3760 helyen első értékelőNépszerű író - 2498 hasznos szavazat12 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 106087 feltöltött kép
Érdekes 2025. március 4.barátokkal járt itt
Nem tudom miért, de a Pogánytoronyról nekem Szerb Antal Utas és holdvilág című regénye jutott eszembe. Egy misztikumok által övezett hely ez, amelynek a létezéséről csak pár hónappal ezelőtt hallottam, pedig itt áll Budapesten ez a bizonyos rejtélyes torony. Helyileg Óbuda külső, ritkásan lakott részén, az Óbudai temető mögötti emelkedőn, az Aranyhegyen található.
Pogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - EgyébPogánytorony Budapest - Egyéb
Még több kép (16 db) >>