Széchenyi-hegyi Gyermekvasút Budapest bemutatkozása
A gyerekek sok mindenre képesek, ezt bizonyítja az általuk irányított kisvasút, melynek vonala a Széchenyihegy állomástól Hűvösvölgyig tart. A két végállomáson túl a vonatok 6 helyen állnak meg menetrendszerűen, Normafán, Csillebércen, Virágvölgyben, Jánoshegyen, Szépjuhásznén és Hárshegyen.
A vonatok egész évben közlekednek, a vasútvonal a Guiness rekordok könyvében is bejegyzésre került a maga 11 kilométeres hosszával. Az út során minden feladatot gyermekek látnak el, ők értékesítik a jegyeket, irányítják a vonatot, valamint a kalauzok feladatát is ők látják el.
Kihagyhatatlan 2023. szeptember 22.barátokkal járt itt
Csodálatos környezet, nosztalgikus gangulat. A gyerekvasutasok hozzáállása, lelkesedése megnyerő. A környék rendezettsége kiváló. A Kőbisztró jó választás.
Kihagyhatatlan 2022. szeptember 20.a párjával járt itt
Mindenkinek ajánlom, hogy ha budapesti vagy Budapesten jár, akkor mindenképpen menjen el kipróbálni a gyermekvasutat. Szuper kirándulás Hűvösvölgyből elmenni a vasúttal a Normafáig, majd ott sétálni egyet. Minden feladatot gyermekek látnak el, akik szuper ügyesek és aranyosak. :)