2024. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. október 31.Ajánlom a helyet másoknak is!
A feminizmus azért egy elég jó dolog, én férfi vagyok és nekem inkább szimpatikus. Tudom, hogy nagyon megosztó dolog ez, és idétlen túlzásai, túlkapásai is vannak, és a hímsoviniszták inkább mindig elítélően, gúnyosan szólnak róla. De mégis egy nagyon fontos dolog. A nők felszabadulását még nem értük meg világszerte, meg nem is értjük sokszor, hogy ez most jó vagy nem éppen, de jó nem is olyan régen még szavazati joguk sem volt, ma meg már a világ számos országában ők az államfők vagy miniszterelnökök. Rendben is van ez. És ki volt Glücklich Vilma? Egy zsidó származású tanárnő, a magyarországi feminista mozgalom egyik első vezetője. Az ő nevét viseli ez a lépcső. És mi ebben a látványosság? Hát az, hogy 47 magyar írónő ismertebb műveinek címei olvashatók itt a lépcsőfokokon. Persze csak akkor látod, ha lentről felfelé nézed a lépcsőt, azaz visszanézel lejövet, meg az is igaz, hogy eléggé megkoptak a fokok, a színek, a feliratok, ha régebbi képeket találsz róla, sokkal élénkebbek a színek, jobban olvashatók a betűt, de most ilyen. jelentősége van, fontos hely ez, nem egy mellékutcai semmi. Egyébként Mansfeld Péter emlékművétől lejövet éppen végigmehetsz rajta. Tisztelettel lépj hát!
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
Kenese Bay Garden Resort & Conference Balatonkenese