Érdekes
2024. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. október 25.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Klauzál tér felől jöttem és véletlenül találtam rá erre a parkra. Egyszer csak ott volt... nem tudom, mi volt itt azelőtt, nem emlékszem (valaha tésztagyár), de most egy érdekes, rejtett park nyúlik be a háztömb belsejébe és meglehetősen nagy kiterjedésű, és gondozottnak látszik. A kerületi önkormányzat 2022-ben szavazta meg, hogy ez itt legyen, hát lett is. Karban van tartva, szép sétálóutak, kis domb, műtó, pihenőszigetek, padok, sok minden van itt. Janikovszky Éva szobrát is magába foglalja a hely, mesefigurái felfestve a nagy tűzfalra, feltűnően sok a rovarhotel, és nagyon sok madáretető is van. Igazi kis sziget a nagyvárosban. Nyilvános WC is van, ami plusz egy erény. Más dolog, hogy Janikovszky Éva személye nagyon megosztó a közvéleményben, alapvetően kommunista múltját vetik a szemére, meg azt, hogy a férje ÁVH-s nyomozótiszt volt és kínzásokban is részt vett. Másik oldalon meg J. Éva számtalan ismert ifjúsági regény szerzője, irodalmár, a magyar irodalom megkerülhetetlen alakja, Nos, ebben nyilván nem kéne állást foglalni, a horthysta rendszerben majdnem mindenki horthysta volt, a szocializmusban meg majdnem mindenki azt a rendszert szolgálta, a rendszerváltáskor meg majdnem mindenki megint jobboldali, vallásos stb. emberré vált. Aztán ezt mindig mindenkinek a szemére hányják. Na, de itt a park, pihenésre, gondolkodásra, kikapcsolódásra alkalmas hely.
Fényképek (18)
Még több kép (8 db)
Hotel Piroska Bük, Bükfürd?
29.975 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval