Helyileg Zugló kissé eldugott, csendes részén található. Az iskola honlapja részletes tájékoztatást nyújt a látogatók, érdeklődők számára (nyitva tartás, járványügyi előírások, kapcsolat, megközelítés, belépő ár, valamint egy nagyon-nagyon részletes leírás a kert alapításáról, történetéről, növényeiről, tereptárgyairól, szóval tényleg mindenről, akit ennyire mélyen érdekelne a téma). Én tömegközlekedéssel a Nagy Lajos király útja felől közelítettem meg a 3-as villamossal, majd rövid séta az iskola kerítéséig. Ha hétköznap megy az ember, akkor számítani lehet arra, hogy a kert tele lesz az éppen kint gyakorlatozó, dolgozgató diákokkal, de volt egy osztály, akik tornaórát tartottak és ennek keretében az iskola épületet körül futottak, megnehezítve a kapun bejutást. Jegyet a portán lehet vásárolni az iskola épületében (750 Ft-ért). Mosdó szintén az iskola épületében a folyosó végén, vagy pedig kint a kertben egy barna egyszintes épületben található. Az iskolai büfében lehet üdítőt, kávét, vizet vagy rágcsálnivalót beszerezni. A jegy mellé kaptam egy fénymásol térképet és leírást is. Ebből kiderült, hogy valójában több tematikus részből épül fel az iskolaépületet keretező parkos rész, melyek közül a Japánkert a legnépszerűbb, ez helyileg az iskola épületétől az átellenes végében található. Útközben üvegházak mentén vezet az út. Bár a Japánkert egyre ismertebb lesz, ottjártamkor is osztálykiránduló diákok és egy kisebb botanikus csapat kereste fel, de ennek ellenére is nyugis, békés, kellemes, no és nagyon szép helyszín. A fotókon próbáltam bemutatni , mire lehet számítani, remélem, másoknak is tetszeni fog! Érdemes lehet a magnólia vagy a cseresznye virágzásakor visszatérni, most a tavirózsák virágzottak. Az iskola diákjai folyamatosan gondozzák, szépítik a kertet.