Szervátiusz Tibor alkotását a millecentenárium évében állították fel. A mészkőből készült alkotás bal oldalán 896, jobb oldalán 1996 olvasható, valamint Árpád fejedelem, a Magyarok Nagyasszonya és Szent István látható.
Nem rossz ez az oltár, kis dombon áll Kőbányán, majdnem a gyönyörű Szent László templommal szemben, és a nagy évfordulókhoz illő kronológiai és ideológiai katyvaszt hivatott ábrázolni.
Hát ugyebár 1100 éve honfoglaltunk, jött ez az Árpád nevű vezér a csapatával, aztán kicsit összekevertük a magyarok ősasszonyát a zsidók Szűz Máriájával, csináltunk belőle sajátot, Magyarország Nagyasszonyát, Meg rovásírtunk is az oszlopra, és aztán hátul meg oda lett applikálva a szkíta aranyszarvas is, ami ugyan Krisztus előtti 6. századból való, de sebaj, majd rokonnak kiáltjuk ki a keltákat is, a szkítákat is, és már a miénk is. De mondom, nem baj ez. minden nép ilyen kis házilag alakítja a saját legendáit, aztán ilyen jeles, nagy alkalmakkor, mint a Millecentenárium, jó is lesz az, lelkesedést fakaszt. És tényleg semmi baj ezzel a ? Magyar Oltárral, az, hogy a középső oszlopnak valami pajzán sziluettje van, azt csak a rosszindulatúak mondhatják, mi nem.