62. helyezett városi Egyéb látványosság közül
Kategória Egyéb látványosság
Szentháromság tér Budapest Budapest bemutatkozása
A Szentháromság tér Budapest egyik legrégebbi és legszebb tere az I. kerületben, kihagyhatatlan ha erre jártok. Itt található a régi budai városháza, a neogótikus Pénzügyminisztérium, valamint a csodálatos Mátyás-templom és a Halászbástya.
A tér közepén, a 15 méteres szobron három jelenet van: Dávid király könyörgése a pestis megszüntetéséért, maga a pestisjárvány, háttérben a budai várral, valamint a Szentháromság-emlék építése.
Nahát, egyetlen értékelés sem érkezett még? Pedig szerintem Budapest top3 látnivalója között szerepel, szóval valószínűleg inkább annyira alap látnivaló, történelmi jelentőségű hely, hogy az értékelőknek eszébe sem jutott, hogy valakinek is be kellene ezt a helyet mutatni.
A Budai Várnegyed központi tere, középen a névadó Szentháromság szobor, vele szemben a Mátyás-templom, mögötte a Halászbástya, jobbkéz felől a régi budai Városháza, jelenleg a Magyar Borok Háza. A Szentháromság tér Budapest egyik legrégebbi tere, és persze a legszebbek között is említhető. Budavár 1686-os ostroma és visszafoglalása után alakították ki. Most voltam itt a napokban, óriási tömegben özönlöttek a turisták, alig tudtam magam átverekedni. A Mátyás-templom bejáratánál sorban álltak az emberek, hogy bejuthassanak. A külföldiek lőtték a fotókat, és őszinte csodálattal néztek itt körbe. Én meg csak egyszerűen nagyon szerencsésnek éreztem magam, hogy itt élhetek.