63. helyezett városi Egyéb látványosság közül
Kategória Egyéb látványosság
Tóth Árpád sétány Budapest bemutatkozása
A budapesti Várnegyed sétaútvonalon járva vagy a padjain ülve gyönyörödhetünk a Budai Hegyekre néző panorámában, tavasszal pedig a virágzó díszcseresznyefák bitosítják a romantikus halgulatot.
Kihagyhatatlan 2023. április 30.csoporttal járt itt
A Tóth Árpád sétány a Budai Várban található, a délnyugati oldalon, közvetlenül a várfal mellett, kizárólag gyalogos és kerékpáros forgalom számára. Leginkább arról vált nevezetessé, hogy a Japánban oly népszerű cseresznyevirágzás itt is átélhető, megcsodálható minden tavasszal több ezer kilométerrel nyugatra onnan, itt a mi szép fővárosunkban.
A névadó Tóth Árpád élete utolsó 10 évében a Várnegyedben élt, de nem itt, hanem a Táncsics Mihály u. 13. sz. alatt. A sétányt végig mindkét oldalon kettős fasor kíséri, az épületek mentén vadgesztenye fák és juharfák sorakoznak. A japán díszcseresznye fasor sokkal újabb ültetés, 2006-ban és 2009-ben ültették a déli oldalon, és micsoda fantasztikus ötlet volt ez a tervezőktől! Korábban is igen népszerű volt a sétány, ősszel a gesztenyefék miatt volt érdemes ide kijönni, de a tavaszi rózsaszín virág-ruházat még több látogatót vonz. Gondoltam, hogy nagy lesz a tömeg, így reggel jöttem ki, amikor a fényviszonyok nem voltak a legkedvezőbbek, viszont még csak pár látogató volt, kutyasétáltatók, míg a turistacsoportok még a szállodákban reggeliztek. Később, délfelé amikor visszanéztem, már tele volt a sétány szelfiző, fotózkodó vagy csak simán gyönyörködő emberekkel. Ilyen volt ez az áprilisi vasárnap.