2023. júliusban, csoporttal járt ittÉrtékelt: 2023. október 4.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Budafoki Pincejárat programnak kétségtelenül a csúcspontját jelentette a Törley Pezsgőmanufaktúrában és Látogatóközpontban tett látogatás, ahová csoportunk utolsó helyszínként, amolyan végállomásként érkezett meg, hogy pár órára le is ragadjunk, mert itt valóban sok látnivaló és érdekes program várt ránk. A kulturált mosdók felkeresése után az ingyenes múzeumot tekintettük meg, ahol a gazdag gyűjteményi anyag a Törley gyár 135 éves történetét részletesen bemutatta. Nagyon tetszett a kiállítás vizuális, kreatív kialakítása, hiszen úgy érezték magunkat mi, látogatók, mintha egy hatalmas pezsgősüveg belsejében járkáltunk volna.
A Törley pezsgő az egyik legismertebb, nemzetközi szinten jegyzett Hungarikum és márkanév, a tárolókban az ikonikus palackok tucatjai sorakoztak, történeti leírásokkal, részletgazdag információkkal, régi fotókkal, oklevelekkel, díjakkal.
Az udvar zöld gyepén sokan pihentek, piknikeztek. Közben az árkádok alatt élő zenei koncert szórakoztatta a szép számban összegyűlt közönséget. Az ital- és ételkóstoló pultnál hatalmas sor gyűlt össze, szerencsére a csoportból valaki időben beállt a sorba, így én elég gyorsan hozzájutottam egy pohár gyöngyöző finomsághoz. Látszott, hogy nem akarták túlárazni az italokat, szerintem nemigen van olyan étterem, ahol ilyen kedvező áron tudtunk volna pezsgőzni, hiszen 1-1 dl csak 500 ill. 600 Ft-ba került ez alkalommal. A kis üveges 2 dl-es pezsgőt pedig 1000 Ft-ért lehetett megvásárolni. Így érthető, hogy mindenki türelmesen kivárta a sort, mert megérte. Én a Törley Excellence Chardonnay Extra Brut-t, azaz száraz pezsgőt választottam. Amúgy nem vagyok egyáltalán egy nagy pezsgő kedvelő, de itt ezen a helyzeten nem is volt kérdéses, hogy nem szabadott kihagyni ezt a lehetőséget. A csoportból többen kipróbálták az új nyári frissítőt, a Törley Ice-ot is, sok jégre töltve, erdei gyümölcsökkel.
A kertben az alapító Törley József egész alakos szobra is látható, aki természetesen egy pohár pezsgőt tart és nyújt a kezében, valamint egy pajzán Bacchus-szoborcsoport is látható egy kupac hordó tetején, amint szőlőfürtöket falatoznak, természetesen ruhátlanul.
Fényképek (49)
Még több kép (39 db)
Törley Pezsgőmanufaktúra és Látogatóközpont további értékelései
2016.06.28családjával
A Törley látogató központ és gyűjtemény egy csodás hely, ahova régóta szerettem volna ellátogatni, erre nagyon jó alkalom volt a múzeumok éjszakája rendezvény. A hely kimondottan barátságos, és bár nem tudom egyébként mennyire jó a kiszolgálás, most a kolbász és hús sütőtől a kávé standig...
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány