Érdekes
2025. áprilisban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. április 2.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Miért nem adtam rá ötöst? Mert nem kihagyhatatlan. Ettől tudsz élni, hogy nem voltál itt. De minek is élni, ha nem megy sehová az ember? Ez egy érdekes hely. Különös dolog a bélyeg, mint olyan... egy időben ezrek gyűjtötték, és ezrek gondolták, hogy a gyűjtemény egyszer majd jó alap lesz, a meggazdagodás egyik kulcsa, addigra már minden bélyeg ritka különlegességnek számít, és örököl a család egy kazal pénzt. Ezért például édesapám is, édesanyám is gyűjtött bélyeget, de még a fiam is, nagy reményekkel. Engem valahogy elkerült, szalvétát gyűjtöttem meg gyufacímkét, ezrek voltak albumokba szortírozva, sok országból. Mára már a gyufacímke se érdekes, meg a bélyeg sem. Egy időben tanácsokat osztogattak az emberek, hogy mibe kéne fektetni, porcelán vagy érme? Vagy festmény? Na mindegy, nincs már postai levél, szinte senki nem küld, tehát minek a bélyeg? Pedig irtó érdekesek vannak ám ma is!! És nagyon szépek! A bélyegmúzeum a Hársfa utcában mindig vár, csak ki kell nyitnod az ajtót. Hogy mennyire érdekel? Akármennyire, akármeddig. Felső határ a csillagos ég! Ebben a múzeumban több mint 550000 bélyeg van, több mint félmillió! Éhenhalsz mire mind végignézed. Úgy van megoldva, hogy fantasztikus számozott tárlók vannak végig a falon, országonként, földrészenként. Magyarországról külön terület a régi nagy, meg az új kisebb Magyarország, a társadalmi rendek változásai, a nemzeti hősök sora... állatok, növények, szebbnél szebb kis alkotások. És van egy nagy plusz szuper rész is, de szintén bélyegekkel kombinálva,. a nők szerepe a világban, meg a bélyegeken. A nők a történelemben, a nők a politikában, az alkotásban, a tudományban, a világűrben, a sportban, mindenhol. Kifejezetten figyelemre méltó! Nagyon sok érdekességet most és itt tudtam meg, holott azt hittem magamról, hogy... A személyzet nagyon kedves, segítőskész, szívesen informál. Menj el, ne hagyd ki, legyen élmény neked is!
Fényképek (30)
Még több kép (20 db)