Dohány utcai Zsinagóga Budapest

Dohány utcai Zsinagóga BudapestDohány utcai Zsinagóga Budapest
Dohány utcai Zsinagóga BudapestDohány utcai Zsinagóga Budapest
62 fotó

Dohány utcai Zsinagóga Budapest bemutatkozása

A Dohány utcai Zsinagóga illusztris méretének, központi elhelyezkedésének, és gyönyörű építészeti stílusának köszönhetően turisták százezreit vonzza.
A templom hossza 53,1 méter, szélessége 26,5 méter, belső tere 1200 négyzetméter. A zsinagóga építését Ludwig Förster német építész nyerte el mór stílusú zsinagógatervével.

3 vendég értékelése alapján

Érdekes
Kihagyható
Időpazarlás
Érdekes

3 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Hotel FIT Hévíz
Termál Hotel Vesta Tápiószecső - Kikapcsolódás félpanziós ellátással
Termál Hotel Vesta Tápiószecső
38.525 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Pihentető napok Kiskőrösön - korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös

Dohány utcai Zsinagóga Budapest vélemények

Smaragd fokozatú értékelőOrszágjáró - 84 városban járt márFelfedező - 108 helyen első értékelőNépszerű író - 25 hasznos szavazat4 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 2112 feltöltött kép
Érdekes 2024. június 30.csoporttal járt itt
Valamikor hajdanán már jártam itt, a híres Dohány utcai nagy zsinagógában, de az ámuldozásomon kívül nem sokra emlékeztem vele kapcsolatban. Örömmel és nagy várakozással fizettünk hát be most egy vezetett zsinagóga-sétára. Kitűnő hozzáértésű szakvezetőt kaptunk, aki a körülmények ellenére is igyekezett minden fontos vagy érdekes információt átadni a csoportnak.
Dohány utcai Zsinagóga Budapest - EgyébDohány utcai Zsinagóga Budapest - EgyébDohány utcai Zsinagóga Budapest - EgyébDohány utcai Zsinagóga Budapest - EgyébDohány utcai Zsinagóga Budapest - EgyébDohány utcai Zsinagóga Budapest - EgyébDohány utcai Zsinagóga Budapest - EgyébDohány utcai Zsinagóga Budapest - EgyébDohány utcai Zsinagóga Budapest - Egyéb
Még több kép (6 db) >>
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 830 városban járt márFelfedező - 2600 helyen első értékelőNépszerű író - 316 hasznos szavazat10 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 51283 feltöltött kép
Kihagyhatatlan 2022. március 24.egyedül járt itt
Éppen mentem Herzl Tivadar miniszobrához, hogy ide megörökítsem, amikor belém is nyilallt, hogy hopp, biztos feltettem már ide az élményemet, véleményemet legalább 10 zsinagógáról, Európa legnagyobbjáról meg nem? Hogy lehet ez. . . na, sürgősen pótolni kell. Jegy, zsebből kipakolás, fémdetektorok, aztán befelé. . .
Dohány utcai Zsinagóga Budapest - EgyébDohány utcai Zsinagóga Budapest - BelsőDohány utcai Zsinagóga Budapest - BelsőDohány utcai Zsinagóga Budapest - BelsőDohány utcai Zsinagóga Budapest - BelsőDohány utcai Zsinagóga Budapest - Külső képDohány utcai Zsinagóga Budapest - EgyébDohány utcai Zsinagóga Budapest - EgyébDohány utcai Zsinagóga Budapest - EgyébDohány utcai Zsinagóga Budapest - EgyébDohány utcai Zsinagóga Budapest - EgyébDohány utcai Zsinagóga Budapest - EgyébDohány utcai Zsinagóga Budapest - BelsőDohány utcai Zsinagóga Budapest - BelsőDohány utcai Zsinagóga Budapest - BelsőDohány utcai Zsinagóga Budapest - BelsőDohány utcai Zsinagóga Budapest - BelsőDohány utcai Zsinagóga Budapest - BelsőDohány utcai Zsinagóga Budapest - BelsőDohány utcai Zsinagóga Budapest - BelsőDohány utcai Zsinagóga Budapest - BelsőDohány utcai Zsinagóga Budapest - BelsőDohány utcai Zsinagóga Budapest - BelsőDohány utcai Zsinagóga Budapest - BelsőDohány utcai Zsinagóga Budapest - BelsőDohány utcai Zsinagóga Budapest - Belső
Még több kép (23 db) >>
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 267 városban járt márFelfedező - 3527 helyen első értékelőNépszerű író - 2495 hasznos szavazat11 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 100360 feltöltött kép
Átlagos 2017. március 5.egyedül járt itt
A külföldi turisták városnéző programjának állandó szereplője a Dohány utcai Zsinagóga, amely Európa legnagyobbja, a világon a new york-i után a 2. legnagyobb, 3000 fő befogadására alkalmas, a hagyományok szerint a földszinti rész a férfiaké, míg a karzat a nők helye, jelenleg is működő, folyamatosan tartanak benne neológ zsidó vallási szertartásokat.
Dohány utcai Zsinagóga Budapest - Dohány utcai Zsinagóga Budapest - Dohány utcai Zsinagóga Budapest - Dohány utcai Zsinagóga Budapest - Dohány utcai Zsinagóga Budapest - Dohány utcai Zsinagóga Budapest - Dohány utcai Zsinagóga Budapest - Dohány utcai Zsinagóga Budapest - Dohány utcai Zsinagóga Budapest - Dohány utcai Zsinagóga Budapest - Dohány utcai Zsinagóga Budapest - Dohány utcai Zsinagóga Budapest - Dohány utcai Zsinagóga Budapest -
Még több kép (10 db) >>