Majdnem 100 éve kezdődött

Hoki Múzeum BudapestHoki Múzeum Budapest a térképen

Érdekes 2023. márciusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2023. szeptember 25.
A színvonalasan, korhű szellemben felújított Városligeti Műjégpálya muzeális épületében kapott helyet a Hoki Múzeum, amely a magyar jégkorongozás történetének, nagy alakjainak állít emléket. Ha bent vagyunk a műjégen, ahová csak belépővel lehet bejönni - a korcsolya nélküli kísérőknek is - , akkor a melegedőben találjuk meg a kis kiállítást, amely ingyenesen megtekinthető, és ha már úgyis itt vagyunk, szerintem érdemes, érdekes. Már több éve, 2015 óta itt van a múzeum, én meg nem is hallottam róla korábban.
A kiállítás anyagából sok érdekesség és információ kiderült, ezek egyike, hogy itt a műjégen zajlottak a jégkorong mérkőzések, és az első meccset 1929-ben játszotta itt a magyar csapat az angolok ellen, amit a magyarok meg is nyertek 1:0-ra. Innentől kezdve évtizedeken át, egészen 1956-ig játszottak itt OB és nemzetközi válogatott mérkőzéseket.
Közel 600 tárgy látható, sportolói ereklyék, fotók, kupák, hokis ruházat, mezek, ütők, stb.
Fényképek (17)
Hoki Múzeum Budapest - EgyébHoki Múzeum Budapest - EgyébHoki Múzeum Budapest - EgyébHoki Múzeum Budapest - EgyébHoki Múzeum Budapest - EgyébHoki Múzeum Budapest - EgyébHoki Múzeum Budapest - EgyébHoki Múzeum Budapest - EgyébHoki Múzeum Budapest - EgyébHoki Múzeum Budapest - EgyébHoki Múzeum Budapest - EgyébHoki Múzeum Budapest - EgyébHoki Múzeum Budapest - EgyébHoki Múzeum Budapest - EgyébHoki Múzeum Budapest - EgyébHoki Múzeum Budapest - EgyébHoki Múzeum Budapest - Egyéb
Hotel Bellevue Esztergom - Dunai Élmény
Hotel Bellevue Esztergom