A budapesti Iparművészeti Múzeumot 1872-ben alapították, a londoni, bécsi, illetve berlini intézményekhez hasonlóan. A múzeumban kezdetektől fogva gyűjtik a magyar és egyetemes, régi és kortárs iparművészeti alkotásokat. A gyűjtemény közel 100. 000 műtárgyból áll és valamennyi műfajban betekintést ad az egyetemes és magyar iparművészet történetéről, a középkortól kezdődően a 20.
század első harmadáig, valamint napjainkig. A gyűjtemény darabjai több helyről származnak, de magját a Magyar Nemzeti Múzeumból áthelyezett egyetemes régiségek alkotják, a kortárs gyűjtést pedig világkiállítási vásárlások (1873, Bécs; 1878, Párizs; 1889, Párizs) és neves cégek (Herendi Porcelánmanufaktúra, Zsolnay-gyár) ajándékai alapozták meg. A gyűjtemény fokozatos növekedése miatt önálló épületet emeltek, a mai múzeumépületet, amit 1896. október 25-én Ferenc József uralkodó jelenlétében adtak át, a millenniumi rendezvények záróakkordjaként.
Kihagyhatatlan 2017. szeptember 2.egyedül járt itt
Csodálatos szecessziós épület a Corvin-negyednél, a város szívében. Az épület bejárata körül a teljes homlokzat évek óta fel van állványozva, emiatt pont itt nem látszik a külső szépsége. A belső tér kialakítása is pazar. Több alkalommal jártunk már itt.
Pár évvel ezelőtt számos érdekes programnak adtak otthont, például kalligráfiai napon és többféle gyerekprogramon is részt vehettünk. Az állandó kiállításon belül a bútorok és a porcelánok gyűjteménye kiemelkedő. Sajnálattal hallottam, hogy hamarosan be fognak zárni, de érthető, hogy ilyen leromlott állapotban tovább nem maradhat.