Az elegáns és polgári környezetű Budai Várban már évtizedek óta látogatható Magyarország legrégebben folyamatosan működő magángalériája. A többszintes, szoborkerttel rendelkező műteremházban meleg és családias hangulattal várjuk kedves vendégeinket.
A harmadik szinten állandó Amerigo Tot kiállítás látható.
A Zenetörténeti Múzeumba tartottam, és útközben a Koller Galéria mellett mentem el. Hívogató volt a kiírás, sosem jártam még benn, így megnéztem. Egyáltalán nem bántam meg, nagyon tetszettek az alkotások, főleg Párkányi Péter szobrai, amelyekből nemcsak benn a galériában, hanem a mesés kertben is kiállítottak több darabot.
A galéria kortárs és modern festményeket, grafikákat és szobrokat értékesít, de kiállításuk nyitva tartási időben (10-18 óra között, minden nap) szabadon és díjmentesen látogatható. Ha jól tudom, ez a legrégebbi magángaléria, 1953 óta működik. Az mondjuk elég érdekes volt számomra, hogy 1953-ban, abban a korszakban hogyan lehetett bármi is "magán"? Az épületben volt Amerigo Tot műteremháza, tiszteletére a 3. emeleten egy kis emlékszobát alakítottak ki állandó kiállításként. Pazar a kilátás a dunai panorámával! A kis kert szintén mesés, egy igazi ékszerdoboz. Annak is ajánlom az épület, a kert és a kilátás megtekintését, akinek a modern alkotások nem nyűgöznek le.