Középkori Zsidó Imaház Budapest

Középkori Zsidó Imaház BudapestKözépkori Zsidó Imaház Budapest
Középkori Zsidó Imaház BudapestKözépkori Zsidó Imaház Budapest
35 fotó

Középkori Zsidó Imaház Budapest bemutatkozása

A budavári Táncsics Mihály utca 26. sz. lakóházának földszintjén látható a budai zsidóság későközépkori és török kori lakónegyedének - az egykori Zsidó utcának - a XIV. század végén épült imaháza. A déli oldalán gótikus pillérrel osztott, az északi oldalon a nők egykori imahelyének keretes ablakát őrző boltozott imaterem 1964-ben, az épület műemléki kutatása során került feltárásra majd azt követően helyreállításra.

3 vendég értékelése alapján

Érdekes
67%
33%
Kihagyható
Időpazarlás
Érdekes

3 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
NaturMed Hotel Carbona Hévíz - Napi ár félpanzióval
NaturMed Hotel Carbona Hévíz
82.300 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Hotel Visegrád
Grand Hotel Esztergom - Nyugdíjas ajánlat 60+
Grand Hotel Esztergom

Középkori Zsidó Imaház Budapest vélemények

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 853 városban járt márFelfedező - 2667 helyen első értékelőNépszerű író - 317 hasznos szavazat11 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 52904 feltöltött kép
Érdekes 2025. január 13.egyedül járt itt
Hát, nem mondom, hogy könnyű ide bejutni, mármint a legbelsejébe, mert nem. Próbáltam már párszor. Annyi van, hogy a házba, az udvarba van, amikor be lehet, most például bent kovályogtam egy sort, megtapogattam mindent, amit lehet, 100%-ig nyitvatartási időben voltam, mégsem jutottam be az imaterembe.
Középkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - BelsőKözépkori Zsidó Imaház Budapest - BelsőKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - BelsőKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - Külső kép
Még több kép (10 db) >>
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 268 városban járt márFelfedező - 3626 helyen első értékelőNépszerű író - 2495 hasznos szavazat12 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 102478 feltöltött kép
Érdekes 2021. szeptember 10.egyedül járt itt
Írtam már véleményt erről a kiállítóhelyről évekkel ezelőtt, amikor még folyamatban volt a felújítás. Nos a felújítás azóta elkészült. A kapun belépve a bal oldalon régi sírkövek láthatóak, ez 5 évvel ezelőtt is kb. ilyen volt. Belépve tovább egy belső udvarra érkezünk, amely egy jelenleg is lakott budavári lakóházat mutat.
Középkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - EgyébKözépkori Zsidó Imaház Budapest - Középkori Zsidó Imaház Budapest - Középkori Zsidó Imaház Budapest - Középkori Zsidó Imaház Budapest - Középkori Zsidó Imaház Budapest - Középkori Zsidó Imaház Budapest - Középkori Zsidó Imaház Budapest - Középkori Zsidó Imaház Budapest -
Még több kép (18 db) >>
Átlagos 2016. június 12.egyedül járt itt
Egészen véletlenül szereztem tudomást erről az épületről, valahogy a korábbi számtalan várbéli látogatásom során soha sem derült fény a létezésére. A budai várnegyed északi részén, a Kapisztrán tér közelében egy vörös homlokzatú ház földszintjén található műemlék. Az egykori Zsidó utcában a 14.
Még több kép (18 db) >>
Középkori Zsidó Imaház Budapest a térképen
1014 BudapestTáncsics Mihály utca 26.
06 1 2257816
Legnépszerűbb cikkek