Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

NEKIK AZ ÉLET

Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár BudapestMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2024. júniusban, csoporttal járt ittÉrtékelt: 2024. június 30.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Dohány utcai zsinagóga látogatásának elengedhetetlen kiegészítője a vele összeépített Zsidó Múzeum megtekintése. A múzeum helyén állt eredetileg az a lakóház, ahol 1860-ban született Herzl Tivadar író, újságíró, a zsidó állam megálmodója. Az elülső árkádsor lebontásával képzett kis tér az ő nevét viseli.
A kiállítás nagyon jól rendezetten mutatja be a judaizmus alapjait, a zsidó hétköznapokat, ünnepek és életfordulók szokásait az azokon használatos tárgyak segítségével. A zsidó tárgyi örökség itt látható gazdag gyűjteményének értelmezését segítik a kihelyezett feliratok, eligazító szövegek, de szerintünk jobb, ha szakértő vezetővel nézzük meg, mert a nem zsidó látogatóknak sok új tudás, összefüggés lesz megismerhető.
Az érdekességek és a sok gyönyörű tárgy, az összetett ismeretanyag el is varázsolja a múzeum látogatóit. De a kiállítás rendezői nem hagyják, hogy ne szembesüljünk népük tragédiájával, a 2. világháború idején zajlott üldöztetéssel. Az utolsó kis helyiségben megindítóan hétköznapi tárgyak, mint például egy nagyocska leány naplója, de persze a sárgacsillagok is, emlékeztetnek arra, hogy ezen a helyen a hajdani zsidó gettó területén járunk.
És a múzeumot elhagyva körbesétálhatjuk, belépni tilos, a budapesti gettó itt eltemetett áldozatainak sírkertjét.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (20)
Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - EgyébMagyar Zsidó Múzeum és Levéltár Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Hotel Villa Völgy Eger - Napi ár reggelis ellátással
Hotel Villa Völgy Eger
40.715 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
Sándor Hotel Pécs - Napi ár reggelivel
Sándor Hotel Pécs
36.900 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
Hotel Forrás Zalakaros - Kedvezményes ajánlat Nyugdíjasoknak
Hotel Forrás Zalakaros
19.000 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval