Titkos kiállítás a bár alatt

Mika Tivadar Secret Museum BudapestMika Tivadar Secret Museum Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2024. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. január 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az egykori pesti Gettó területe, a mai Gozsdu-negyed és környéke számtalan érdekességet rejt magában, ha sikerült legyőznünk magunkban az idegenkedést amiatt, hogy fél- vagy teljesen részeg, üvöltöző, harsány fiatalok hordái között bevessük magunkat a történelmi utcákba. Az is igaz, ha megfelelő időpontot, például a délelőtti órákat választjuk, akkor jó eséllyel szinte üres, kihalt utcákon sétálhatunk, esetleg a gurulós bőröndjeikkel a repülőtér felé igyekvő csapatokkal találkozunk. Egy ilyen felfedező séta alkalmával tértem be a Mitico nevű helyre, ami este-éjjel egy nyüzsgő, zenés bár, délelőtt azonban egy hangulatos reggeliző és kávézó.
És ami a meglepő, hogy az épület pincéjében egy különleges helytörténeti kiállítás látható, amely egyébként ingyenesen megtekinthető. Azt nem tudom, hogy ez a turistákat mennyire hozza lázba, minden esetre én egyedül voltam itt lent, miközben fent az étteremben elég sokan ettek-ittak.
A kiállítás a környék régi épületeit, nevezetes lakóit, használati eszközeiket, a korabeli történéseket mutatja be.
Itt a környéken működött az első magyar gőzfürdő, a Rebenwurzl Húsüzem, a Mika Rézárugyár és a legendás Kék Macska lokál.
Fényképek (18)
Mika Tivadar Secret Museum Budapest - EgyébMika Tivadar Secret Museum Budapest - EgyébMika Tivadar Secret Museum Budapest - EgyébMika Tivadar Secret Museum Budapest - EgyébMika Tivadar Secret Museum Budapest - EgyébMika Tivadar Secret Museum Budapest - EgyébMika Tivadar Secret Museum Budapest - EgyébMika Tivadar Secret Museum Budapest - EgyébMika Tivadar Secret Museum Budapest - EgyébMika Tivadar Secret Museum Budapest - EgyébMika Tivadar Secret Museum Budapest - EgyébMika Tivadar Secret Museum Budapest - EgyébMika Tivadar Secret Museum Budapest - EgyébMika Tivadar Secret Museum Budapest - EgyébMika Tivadar Secret Museum Budapest - EgyébMika Tivadar Secret Museum Budapest - EgyébMika Tivadar Secret Museum Budapest - EgyébMika Tivadar Secret Museum Budapest - Egyéb

Mika Tivadar Secret Museum további értékelései

2025.01.17egyedül
Érdekes
Cáfolattal állnék elő, az lehet, hogy a szép szőke nő ZigZag az ingyenességig meghatotta a Mitico cerberusát, engem szigorúan levágtak secret-múzeum ügyben 1645 forintra, de ez még a kedvezményes öregjegy volt (senior, student). Szóval, találsz egy portást a kapuban, aki egy szót sem tud...
Ambient Hotel Sikonda - Kedvezményes ár félpanzióval
Ambient Hotel Sikonda