2022. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 27.Ajánlom a helyet másoknak is!
Szerintem ma jó passzban voltam, nyitott, vidám, ilyenkor az ember még fogékonyabb is ráadásul. Az eső meg hol esik, hol nem, hát, ma valahogy úgy alakult, hogy a nagy esőket valami fedett helyeken vészeltem át. De egyáltalán nem véletlenül mentem az un. fedett helyekre. Andalogva dudorásztam, hogy "Van a Bajza utca sarkán egy kis palota, Kisasszony, ha boldogtalan jöjjön el oda..." és így jutottam el a Postamúzeumba. Van több más Postamúzeum is az országban, de ez a főhely. A környék is csudaszép, tényleg csupa palota, itt kamaszodtam egykor. A portán rányitottam a kapus nyugalmára, kitárta az ajtót és olyan dögletes, sűrű dohányszag csapott ki, mint egy munkásszálló társalgójából a 60-as években. Mellette 5 méterrel egy tábla, hogy tilos az épület terültén bárhol dohányozni. Hmmm. Na, ez nem illett bele a képbe, de nem szegte kedvem. Mondta a dohánygyári kapus, hogy menjek fel lifttel a második emeletre, ott lesz az, amit keresek. A ház amúgy csodaszép. A lift viszont nem járt, csak az első emeltig. Többször megpróbáltam, a másodikra nem reagált. Hát lementem-felmentem, kiszálltam, na jó, akkor majd gyalog... de nem vezetett lépcsőház az első emeletről a másodikra. Még ilyent! Visszamentem a dohányapóhoz, hogy ilyenkor mi van? Mondta, hogy biztos kikapcsolták a második emeletet... szép kis fogadtatás, mondhatom! A fazon elkalauzolt az udvar végibe, van ott egy cselédlépcső, menjek azon. És tényleg, az felvitt a legmagasabbra, csak közben kifújtam a tüdömből a maradék gázokat is. Magas emeletek ezek. Lihegve megérkeztem, és tényleg vidám, barátságos közeg fogadott. Mondták, üljek le, pihegjem ki magam, aztán beszéljek... megállapodtunk a belépőmről, hát beléptem. A hölgy nagyon kedves volt, biztatott, hogy csak érezzem jól magam, kérdezek bátran, közben megjött még egy kedves férfi is, noszogatott, hogy csak üljek be ökörködni az antik postásautóba, majd ő csinál rólam képeket, És tényleg. A hölgy székekre mászott, hogy felkapcsolgasson nekem bizonyos plusz villanyokat, hogy jobban fényképezhessek, én meg élveztem a társaságot nagyon! Elbeszélgettünk a megélt múltról, a szakma múltjáról, jelenéről, megcsodáltam a járműveket, telefonos kapcsolótáblákat, a kiépített csőpostát, lehet morzézni, egyenruhákat nézni, ősi postaládákat, egyéb eszközöket. nem túlzok, igazán érdekes volt. Meg hát milyen sokat hozzátesz itt is az emberi tényező!
Fényképek (50)
Még több kép (40 db)