Budapest zöldövezetében, a város egyik természetes Duna-parti részén, a Római-parton van kikötve az Aquamarina Gőzhajó Hotel. A 40 szobás szállodát egy, az 1900-as évek elején épült orosz, lapátkerekes gőzhajóból alakították ki.
A szobákon kívül étterem, kávézó, diszkó, kaszinó és rendezvényterem is helyet kapott rajta, remek lehetőséget nyújtva a sokszínű szórakozásra, kikapcsolódásra.
Már nagyon sok helyen megszálltunk a családdal, de most ez viszi a prímet. Gyönyörű hajó egy különleges helyen. Kedves személyzet, ár/érték arányban verhetetlen.
Különleges szállás, hiszen egy orosz lapátkerekes gőzhajót alakítottak át hotelnek. A kis utcában ingyen lehetett parkolni. A közelben volt őrzött fizetős parkoló is, de azt nem próbáltuk. A szoba és a fürdőszoba szép, tiszta. A törülközők hullám és hajó alakúra voltak hajtogatva, ez nagyon tetszett :) Egy teafőzőnek (teával) örültünk volna a szobában.
A személyzet nagyon kedves és segítőkész. Az ablak alatt a hajófedélzet volt, időnként emberek mentek el, ez eleinte furcsa volt, de hát ez egy hajó. Az ablak a Dunára nézett - reggel nem kocsik, hanem kajakosok mentek el az ablakunk előtt :) A reggeli bőséges és változatos, de szegényes (narancslé helyett Fanta, olcsónak látszó felvágottak).
A szálloda a város csendes részén a Római parton található. Ha nem lett volna GPS, akkor nem biztos, hogy este megtaláljuk. A szobák aranyosak, kényelmesek, nem nagyok! A személyzet kedves, segítőkész! Kissé furcsa, hogy este 6-kor már nem működik a konyha, sem a bár. Vacsorázni egy közeli cukrászda-pizzériába kellett elmenni.
A reggelinél a kínálat normál, de szegényes. Összességében az ár-érték nagyon meghatározó, de pozitív! Bárkinek ajánlani tudom.