A körpanorámás, egyedi stílusban épült Budapest Szálloda gyönyörű panorámát nyújt a fővárosra. A várnegyed szomszédságában helyezkedik el, mindössze pár percnyi távolságra a nyüzsgő belvárostól.
A személyzet, a szálloda vezetője kiváló emberek. Segítőkészek, türelmesek, jó fejek. Az étterem megfelelő, nagyon finom ételek. Vacsora étlapról, de nagyon friss és ízletes minden. . Reggeli önkiszolgáló jellegű, svédasztalos. A szobák nem nagyok, de tiszták. Ár érték arányban kiváló. Büfé, előtér retro. Kiülős, budai panorámás.
2 éjszakát töltöttünk itt a 15. emeleten junior lakosztályban. Ami külön is tetszett, hogy a lakosztályon belül 2 wc volt, ez szerintem praktikus. Tágas, kényelmes, a reggeli bőséges. A kilátás csodálatos. Személyzet segítőkész.
Továbbképzésen jártunk itt. A hotel nagyon jó helyen van. Tetszett a kialakítása is. A szoba felejtős volt, a bútorok régiek,kopottak. A minibár üres- bár lehet, hogy azért mert nem rendes fizetős vendégek voltunk. A fürdő kopott, itt-ott penész foltok. A kilátás nagyon szép volt- főleg, ha ki tudtuk volna nyitni az ablakot, mert csak az egyiken volt kilincs vagy mi a többinek csak a helye.
Az ebéd és vacsora szintén felejtős, nagyon kevés volt még nekünk lányoknak is a pasik szerintem éhen haltak. A reggeli elfogadható volt- főleg az ebéd és vacsora tükrében. A személyzet viszont nagyon segítőkész és kedves.
Csalódtam a szállodában! Igaz, hogy csak egy éjszakára foglaltunk szobát, de nem ezt vártam egy Danubius szállodától. Az érkezésünkkor fogadó recepciós úr közönyös volt velünk, rideg, nem adott semmilyen útbaigazítást, segítséget, az alapvető információkat sem közölte velünk.
A szobát még könnyedén megtaláltuk, de a parkolással kapcsolatos technikai teendőkről nem volt tudomásunk, emiatt másnap reggel majdnem elkéstem egy fontos találkozóról. A kijelentkezésünket intéző recepciós úr már teljesen más volt: kedves, udvarias, figyelmes, mint amilyet az ember ilyen helyen elvárna. Köszönet neki érte! De a csalódottságomat már nem tudta teljesen feledtetni.
Uniós programból finanszírozott budapesti képzéshez foglaltuk szálláshelyet a munkatársaimmal. Már eleve nehézséget okozott, hogy a három alkalomra fix árra lett volna szükségünk. Az ár-érték arány nem a legjobb. A szálloda erősen lepukkant. Megmaradt a 60-70-es évek színvonalán.
Ez egy sajátos miliőt kölcsönöz, ami még é értékelhető is a közösségi tereket illetően. A szobák berendezését, felszerelését azonban csak a kilátás és a svédasztalos reggeli kárpótolja.
Egy érdekes időutazásban volt részünk ebben a hotelben. Kb 25 éve ez volt az egyik büszkesége a budapesti szállodaiparnak, csak azóta elfelejtették modernizálni. Minden maradt a régiben csak már minden kopottas és ideje múlt. Elképzeltem, hogy külföldi turista csoportok e szállás alapján ítélik meg a Magyarországot, hát elég negatív képet alkotnak majd rólunk.
A szép kilátás szobafüggő, szerencsés esetben (jó elhelyezkedésű szoba esetén)valóban gyönyörű. A recepción akad nagyon-nagyon kedves és figyelmes, segítőkész személyzet, aki a foglalás miatt elkevert dolgokat is nagyon ügyesen korrigálta. A hely maga megállt az elmúlt évtizedek hangulatában, ha valaki azt keresi, akkor remek nosztalgia.
A szoba bútorai, a fürdő, a terasz is a 80-as éveket idézi. A külföldiek kedvelt helyének tűnt, meglepetés volt a magyar szó. . A terület, ahol elhelyezkedik nagyon szép, kellemes budai vidék.
Semmihez nem hasonlítható élmény,hogy az ablakon kinézve - akár az ágyból- az Országházat, a Várat, a Bazilikát láthatja az ember a szállásáról. Az esti kivilágítás különösen varázslatos. A tisztaság, az ízléses kényelem csak fokozzák a jó érzést.
A hely kiváló adottságaihoz tartozik a remek közlekedés-ha nem akarunk autó-parkolással bajlódni,a sűrű villamos és autóbusz járatok segítségével bárhová gyorsan eljuthatunk a városban. Hogy "negatívumot" is írjak: koromnál fogva tanúja lehettem a szálloda kezdeti fénykorának:sajnálom az alsó terasz jelenlegi kihasználatlanságát.