A Hotel Császár Budán, a Margit híd lábától 500 méterre, a város központjában fekszik, közel a Duna-parthoz. A szálloda a Komjádi-Császár Uszodával közös épületben helyezkedik el, így a vendégek használhatják annak medencéit.
Azért választottam ezt a szállást, mert a Komjádi uszoda mellett van. Azonban az idő sem volt jó, hogy ússzunk és edzéseket is tartottak. A Veli Bej fürdő nincs messze. Reggelis ellátás nem volt rossz, emeletre kellett menni, nem túl nagy hely, de megfelel. Kellemes sétára a Margit- sziget. Az ágy nagy és kényelmes, a szoba kicsi, aludni megfelel.
Kétnapos konferencia miatt kellett Budapestre utaznom kolléganőmmel. Szálláshelyként a 3 csillagos Hotel Császárt választottuk. Elhelyezkedését tekintve központi helyen van, azonban hátránya, hogy zajos. Szobánk ablaka egy forgalmas utca felé nézett (villamos közlekedett), így az alvás nem volt pihentető.
Foglalásunkhoz svédasztalos reggeli tartozott, mely friss és bőséges volt. Egy éjszakát el lehetett itt tölteni, viszont több éjszakára a későbbiekben nem választanám.