Budapestről kitelepítettek emlékműve Budapest

városi Szobor közül
Kategória
Szobor
Budapestről kitelepítettek emlékműve Budapest
Budapestről kitelepítettek emlékműve BudapestBudapestről kitelepítettek emlékműve Budapest
10 fotó

Budapestről kitelepítettek emlékműve Budapest bemutatkozása

A Budapestről kitelepítettek emlékműve 2011. május 21-én lett felállítva. Alkotója V. Majzik Mária, aki az 1951. május 21 és július 18. között kitelepítettek emlékére készítette alkotását.

1 vendég értékelése alapján

Érdekes
100%
Kihagyható
Időpazarlás
Érdekes

1 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Ensana Thermal Sárvár
154.710 Ft / 2 fő / 3 éjtől bőv. félpanzióval

Budapestről kitelepítettek emlékműve Budapest vélemények

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 833 városban járt márFelfedező - 2604 helyen első értékelőNépszerű író - 316 hasznos szavazat10 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 51289 feltöltött kép
Érdekes 2023. március 9.egyedül járt itt
Többször méláztam már kitelepítésekről, betelepítésekről azok tárgyi emlékeiről, de ez itt egy eltérő eset az eddigiekhez képest. 1951-ben Budapestről néhány hónap alatt kitelepítettek sokezer embert azon az alapon, hogy a régi társadalmi vezető rétegekhez tartoztak, katonatisztek, arisztokraták, gazdag tőkések, gyárosok voltak, és az összes lefoglalt vagyonukat, ingatlanaikat megszállták azonnal a kitelepítők.
Budapestről kitelepítettek emlékműve Budapest - Külső képBudapestről kitelepítettek emlékműve Budapest - EgyébBudapestről kitelepítettek emlékműve Budapest - EgyébBudapestről kitelepítettek emlékműve Budapest - EgyébBudapestről kitelepítettek emlékműve Budapest - Külső képBudapestről kitelepítettek emlékműve Budapest - Külső képBudapestről kitelepítettek emlékműve Budapest - EgyébBudapestről kitelepítettek emlékműve Budapest - EgyébBudapestről kitelepítettek emlékműve Budapest - EgyébBudapestről kitelepítettek emlékműve Budapest - Külső kép
Még több kép (7 db) >>