Érdekes
2024. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. december 1.Nem ajánlom a helyet másoknak!
Húú, ez a posztumusz poszt pont olyan lesz, mint az, hogy most, 2024 telén hirtelen eszembe jutott, hogy ettem én egy gombóc fagylaltot a felszabadulás előtt valahol Balatonderiválton.. na, szóval, sétáltam hazafelé Budaörsről Budapestre. Még nyáron. Ilyent nem csinál az ember, mert általában busszal teszed ezt vagy autóval, de gyalog, ugyan már. miért is tennéd? Hát azért, mert ott van egy irodája a közútkezelőnek vagy minek, és ott lehet átíratni például éves matricát egyik autóról a másik autóra. És hát ezért. A séta meg sohasem árt. És, ha már arrafelé sétál az ember, akkor ott találkozik útközben dr. Nagy Bálint mellszobrával is, amivel egyébként soha nem találkozna. És ez fel is kelti az érdeklődést, hogy ki is volt az a dr. Nagy Bálint? Mert nem tudtam. Így aztán utánanéztem és kiderült számomra is, hogy ő volt a magyar növényvédelem tudományos megalapítója, ami azért sokkal hasznosabb dolog, mint egy falvakat lövöldöző háborús tüzér, vagy egy helyből 3 méter magasra ugró híres sportoló. Tőle származik az a gondolat és foglalkozás, amit ma nővényorvosnak neveznek, szóval rengeteget köszönhetünk neki. A szobrot a NÉBIH Növény- Talaj. és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatósága előtt állították fel..
Hotel Calimbra Miskolctapolca
Hotel Aurum Hajdúszoboszló