2025. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. január 17.Ajánlom a helyet másoknak is!
Van abban valami bizarr ellentmondás, hogy az alkotó teremtő, a világmindenség istene az mindig valami férfi, a Biblia, Tóra, Korán stb. hívei meg is sértődnek rendesen ezen a kérdésen, a Föld maga, a Földanya, Gaia meg mindig nő... tehát a nagyszakállú kan isten teremtett egy nőstény bolygót, aztán az összes többi cucc csak ezután jön. Gaiát sokféle módon láttam már ábrázolni, ez a felfogás, ami Wagner Nándortól ered, nagyon megfogható, szerethető. A budai vár oldalában van a füvön egy nagy gömb a lejtőn, hát mire gondolsz, nyilván valami ágyúgolyó, a rombolás, rontás jelképe... aztán közelebbről nézve megváltozik a kép, anya az egész gömb, geometriából van, és a gömb egy része a kisded, aki szeretőn mászik ölelő anyja oltalmába. Ebből az alapból áthallás egyik mitológiából a másik mitológiába, a földanya Madonnává válik, a kisded meg Megváltóvá. Vagy hát emberré, a Föld fiává, akinek anyja, otthona a Föld. Ha már az édesanyánk, hát jobban kéne vigyázni rá!
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
Aranyhomok Hotel Kecskemét