Honvéd szobor Budapest

Szobor
Honvéd szobor Budapest
Honvéd szobor BudapestHonvéd szobor Budapest

Honvéd szobor Budapest bemutatkozása

1871-ben elhatározta a budai és óbudai Honvéd Egyesület, hogy emléket állítanak azoknak a szabadságharcosoknak, akik 1849-ben Buda várát védték. A szobor elkészítésével Zala Györgyöt bízták meg. A köztéri alkotás talapzata mészkőből készült és 530 centiméter magas, a szoboralakok bronzból készültek.

2 vendég értékelése alapján

Érdekes
100%
Kihagyható
Időpazarlás
Érdekes

2 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Hotel FIT Hévíz
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Nyugdíjas pihenés
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
Hotel Bonvino Badacsony - Kedvezményes 3 éjszakás ajánlat
Hotel Bonvino Badacsony

Honvéd szobor Budapest vélemények

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 267 városban járt márFelfedező - 3527 helyen első értékelőNépszerű író - 2499 hasznos szavazat11 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 100360 feltöltött kép
Érdekes 2024. november 10.egyedül járt itt
Ha végig járjuk a Budai Vár macskaköves és már nem macskaköves kis utcácskáit, egész nagy csokrot gyűjthetnünk össze szobrokból, pár méterenként jön egy újabb és egy újabb. Én a Tabán felől indultam, a lifttel felmentem a Csikós Udvarig, ott várt a Csíkós, aztán a Dísz tér felé a Korona Kávéház előtt az Öreg Huszár, majd még szintén a Dísz téren, az északi oldalon az Úri utca kezdeténél a Honvéd szobor, vagy másik nevén a Honvéd-emlék.
Honvéd szobor Budapest - EgyébHonvéd szobor Budapest - EgyébHonvéd szobor Budapest - Egyéb
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 815 városban járt márFelfedező - 2578 helyen első értékelőNépszerű író - 318 hasznos szavazat10 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 50976 feltöltött kép
Érdekes 2022. szeptember 20.a párjával járt itt
A szobor elég látványos, szinte senkisem tudja elkerülni, aki hosszában végigmegy a váron, olyan helyen áll. 1893-ban készült, nem az a széria, amivel a későbbi évek teleültették a köztereket. A honvéd a budai vár visszavételén harcol éppen, kardja talán még véres, de zászlót hoz kezében, láthatóan sebesülten is.