Kisfaludy Strobl Zsigmond 1929-től itt álló szobra. Nekem "A" műjégpálya, "A" városligeti csónakázó tó, "A" Városliget mindig itt kezdődött. . . Hősök tere mögött, a Műcsarnok mellett ott térdel fél térdével az íjász, éppen elengedte a láthatatlan húrt, és éppen elreppent valahová a (halálos? ) nyílvessző. . .
nem látjuk. A mozdulat fantasztikusan szép, időtálló, egy görög hős meredt itt fémbe örökre, és rengeteget ácsorogtam alatta, mellette, sokat vártam itt valakiket, vagy később kirándulások kiindulópontja is volt, nagy gyülekezőhely a Műjégpálya bejárata előtti térség, szóval, nekem akár kultikus helynek is nevezhető.