Kitelepített svábok emlékműve Budapest bemutatkozása
A Nemes utca-Nagykőrösi út sarkán, a vasútállomásnál található emlékművet a XVIII. kerületi német származású polgárok kitelepítésének 75. évfordulója alkalmából készítették.
Na igen, ezért jöttem, a német kitelepítettek emlékművéért Pestszentimrére. Mit is mondjak, nem egy jelentős monument. És tényleg fura helyre tették, pár méterre a szovjet hősi emlékműtől, ami alatt 99 katona fekszik, akkor ez a kitelepítési emlékmű is fölöttük áll. Ez az egész tér vagy park bizarr egy helyen van, a sínek mellett.
Három, durván megmunkált kőtömb, és kész is az emlékmű. Na, de nem bántam meg, hogy kilátogattam ide, ez is egy érdekes tapasztalat. És annyi minden van még a környéken. . .