2014. június 10-én avatták Zsemlye Ildikó alkotását, egy életnagyságútól valamivel nagyobb, klasszikus ábrázolású Lechner Ödön szobrot. A szobor mellé emelvény került, melyen Lechner Ödön egyik legkiemelkedőbb munkája, a kőbányai Szent László- templom kisplasztikája áll.
Kőbányán a múltat végképp eltörölni balos szlogen jegyében eltörölték Pataky Istvánt a környékről, itt ált a szobra, munkás volt és kommunista ellenálló forradalmár, na, az ilyeneket nem tűri a kor. Így a környék nevei is megváltoztak, szobrok áthelyeződtek majd lebontódtak. . . Volt-nincs Pataky, ha eldugjuk, nem beszélünk róla, akkor nem is létezik.
Helyette Szent László és Lechner Ödön jobbról be. És egyáltalán nem azért mondom, mintha bármiféle kifogásom is lenne Lechner Ödönnel kapcsolatban, sőt! Mint tudjuk, egy korszakos zseni volt, az agyagművészet, a majolika, az építészet káprázatos mestere. Nevéhez fűződik egy sor csoda, a szobra elé oda is van írva néhány páratlan remekmű neve, de ha rákeresek, megdöbbentő, mi minden az ő esze nyoma Budapesten, Kecskeméten, Kolozsváron, Pozsonyban és Szabadkán, paloták, villák, középületek. . . és a kőbányai Szent László templom makettje is itt van a szobor mellett, meg a valósában, mögötte magasodik, állít ennek az embernek örök emléket. Azt gondolom, hogy az ő emléke a kihagyhatatlan kategóriába tartozik.