Magyar Igazság kútja Budapest

Magyar Igazság kútja BudapestMagyar Igazság kútja Budapest
Magyar Igazság kútja BudapestMagyar Igazság kútja Budapest
10 fotó

Magyar Igazság kútja Budapest bemutatkozása

Az 1929-ben emelt kúttal Viscount Rothmere előtt tisztelegnek a magyarok. Az alkotás a FővárosiSzabó Ervin Könyvtár előtt található, Szentgyörgyi István, Krausz Ferenc és Seenger Béla keze munkája.

3 vendég értékelése alapján

33%
Érdekes
67%
Kihagyható
Időpazarlás
Érdekes

3 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Zenit Hotel Balaton Vonyarcvashegy - Napi árak félpanziós ellátással
68.900 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Hotel Kiss Tata - Pihenés 60 felett - senior ajánlat
Hotel Kiss Tata

Magyar Igazság kútja Budapest vélemények

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 255 városban járt márFelfedező - 297 helyen első értékelőNépszerű író - 29 hasznos szavazat9 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 2508 feltöltött kép
Kihagyhatatlan 2025. március 14.a párjával járt itt
1929. június 8. án leplezték le a kutat mely Szentgyörgyi István alkotása. Lord Rothermere igazságtalannak tartotta a trianoni békediktátumot és 1927-ben írt cikkében a határ menti magyar falvak visszacsatolását javasolta. Ezért hálából a magyarok e díszkutat készítették el mely a Wencheim-palota előtti téren áll. A palota ma a Szabó Ervin könyvtár és a tér is e nevet viseli.
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 881 városban járt márFelfedező - 2796 helyen első értékelőNépszerű író - 317 hasznos szavazat11 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 56058 feltöltött kép
Érdekes 2024. május 6.egyedül járt itt
Hű, a mindenit, ezt a szobrot, pontosabban kutat már vagy hússzor megnéztem, lefényképeztem mindenféle napszakban, itt jártam munkába, ebédelni, meg hazafelé is évekig, meg nem mondanám, hogy az a tengersok fotó hová került az évek során. . .
Magyar Igazság kútja Budapest - Külső képMagyar Igazság kútja Budapest - Külső képMagyar Igazság kútja Budapest - Egyéb
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 269 városban járt márFelfedező - 3760 helyen első értékelőNépszerű író - 2498 hasznos szavazat12 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 106087 feltöltött kép
Érdekes 2024. május 1.csoporttal járt itt
Szomorú emlék a múltból, közvetetten ebben is Trianon köszön vissza, még ennyi év távlatából is. A Szabó Ervin Könyvtár előtt álló alkotás avatására 1929-ben került sor, Lord Rothmere iránti tiszteletből állították.
Magyar Igazság kútja Budapest - EgyébMagyar Igazság kútja Budapest - EgyébMagyar Igazság kútja Budapest - EgyébMagyar Igazság kútja Budapest - Egyéb
Még több kép (1 db) >>