Az országzászlótartó oszlopát, talapzatát Virág Gyula készítette, melyet 1990. augusztus 20-án avattak fel. A Pestszentimrei Országzászló Bizottság tagjainak nevét, az adományozók névsorát, valamint az országzászló állításával kapcsolatos gondolatokat a talapzatban helyezték el.
Találtam egy országzászlót (azaz rudat) zászló nélkül. Na jó, nem először... találtam már máskor is. De ez nemzeti ünnep előtti nap, Pestszentimre, már ki is tűzték a kis dekorációkat a fűbe, aztán zászló még a raktárban. Amúgy a helyi hősök tere, tehát itt azért loboghatna bátran. Talán majd máskor.