Pallas Athéné szobra Budapest

Kategória
Szobor
Pallas Athéné szobra Budapest

Pallas Athéné szobra Budapest bemutatkozása

A szobor a városvédő egyesületek jelképe, aki a városok és polgárok oltalmazóján kívül a természeti erők és az okos, tervszerű hadviselés megtestesítője is. Az olasz szobrász, Carlo Adami által készített szobrot eredetileg 1785-ben helyezték el a Szentháromség téren álló díszkútra. A kutat a XIX.

1 vendég értékelése alapján

100%
Érdekes
Kihagyható
Időpazarlás

1 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Hotel Forrás Zalakaros - Senior kedvezményes csomagajánlat
Hotel Forrás Zalakaros
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Félpénzes ajánlat hajókázással a Balatonon
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
Hunguest Hotel Gyula - All inclusive ajánlat fürdőbelépővel
Hunguest Hotel Gyula
115.200 Ft / 2 fő / 2 éjtől all inclusive ellátással

Pallas Athéné szobra Budapest vélemények

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 269 városban járt márFelfedező - 3776 helyen első értékelőNépszerű író - 2499 hasznos szavazat12 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 106690 feltöltött kép
Kihagyhatatlan 2025. április 5.egyedül járt itt
Pallas Athéné szobra a Budai Várban a Szentháromság téren látható, az Országház utca 2. számú épület sarkában. Ez volt az egykori Óvárosháza épülete. Nekem Pallas Athénéről az ókori görögökön kívül mindig Ráday Mihály egykori zseniális tévéműsora, az "Unokáink sem fogják látni. . .
Pallas Athéné szobra Budapest - Egyéb