Nem tudtam, hogy itt van, a MOM-os levegőbe függőlegesen fellövő íjász fiú miatt matattam a Csörsz utcában, amikor rábukkantam erre a szoborra. Nem is olyan régen lehet itt, 2017-ben avatták. közel van a Magyar Olimpiai Bizottság székházához, meg hát Papp Laci is itt dolgozott a MOM-ban, meg lakott is az Óra utcában, tehát abszolút helyén van a szobor.
Nekem a tartása nem stimmel annyira, amire én emlékezem, a háromszoros olimpia bajnok, majd profi bokszoló mindig az arcát védte elsősorban az ökleivel, az alkarjával meg a felsőtestét, kissé előregörnyedten ment előre és ebből az állásból támadt. Ez a szobor nem olyan, és az arcából is hiányzik az a csibészes pajkosság, ez inkább egy mokány paraszt. De nem baj, jó, hogy van, álljon is neki emlék, egy legenda van itt fémbe öntve. Fekete Géza Dezső alkotása.