Nemzeti adakozásból, 1882

Petőfi Sándor szobra BudapestPetőfi Sándor szobra Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2024. októberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2024. október 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Petőfi Sándor szobra a Belvárosban, a róla nevezett Petőfi téren magasodik, a Dunakorzónál, vele szemben pedig a szintén hozzá kapcsolódó Március 15. tér található. Szerintem mindenki jól ismeri, aki szokott erre járni.
A március 15-i ünnepségek egyik jellemző helyszíne ez a szobor és a kis tér.
Izsó Miklós alkotását 1882-ben avatták fel, a szobor közadakozásból készült, nagy ünnepség keretében zajlott a szoboravatás.
Ritkaságszámba megy a városban, hogy azóta is, 142 éve változatlan helyen áll, nem költöztették sehonnan sehová.
Fényképek (15)
Petőfi Sándor szobra Budapest - EgyébPetőfi Sándor szobra Budapest - EgyébPetőfi Sándor szobra Budapest - EgyébPetőfi Sándor szobra Budapest - EgyébPetőfi Sándor szobra Budapest - EgyébPetőfi Sándor szobra Budapest - EgyébPetőfi Sándor szobra Budapest - EgyébPetőfi Sándor szobra Budapest - EgyébPetőfi Sándor szobra Budapest - EgyébPetőfi Sándor szobra Budapest - EgyébPetőfi Sándor szobra Budapest - EgyébPetőfi Sándor szobra Budapest - EgyébPetőfi Sándor szobra Budapest - EgyébPetőfi Sándor szobra Budapest - EgyébPetőfi Sándor szobra Budapest - Egyéb

Petőfi Sándor szobra további értékelései

2022.12.06egyedül
Azt olvastam valahol, hogy Budapest legjellegzetesebb szobra, találka-, tájékozódási- és kiindulópont. Lehet. Nekem is az első 5 között jutna talán eszembe hirtelen. Még eszembe juthatna, hogy a legelső szabad március 15-én a rendszerváltáskor a Hősök terén találkoztunk és ide, a Petőfi szoborhoz...
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Hotel Wellamarin Zamárdi
57.000 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd? - Caramell a legjobb áron
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd?
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Hotel Freya Zalakaros