2019. júliusában állították fel a szobrot a Pillangó park metróállomás felőli részén. Alkotója Kelemen Zénó. A derékszögben elfordított körívben látható a pillangó, melynek szárnya színes szálakkal van ellátva - így minden szögből más színű.
Egy-két hete leszálltam a Pillangó utcai metrómegállóban a föld alá befutó vonatról, és eléggé meglepett, hogy ott volt ez a színes kis meglepetés. . . mi, hogy 2019? Na, hát akkor elég régen jártam erre. . . valaha körbedolgoztam ezt a helyet, a Fehér úton, a Mogyoródi úton sokáig, meg hát a galopp-pályára is jártam lovagolni hajnalonta.
Híre-hamva sem volt ennek a dolognak. De azért most tetszett. Olyan kedves is, ötletes is, lakótelepi is, meg hát az üzenete a környék maga. Biztos sok fejtörést okoz a szobrászoknak, hogy valami egyedit alkossanak, ami a célnak is, a környezetnek is megfelel, meg még esztétikus is, meg biztonságos. Szóval ez egy olyan szobor amit körbe kell sétálni, akkor él, mutat valamit magából, Én meg körbe is sétáltam.