Ez a szobor az 5. kerületben, a József Attila utcában található a Hild térnél, egy játszótér és egy buszmegálló közelében, a József Nádor térrel átellenben. 2012-ben, amikor a szobrot kihelyezték, azzal tették jelenkorivá, hogy az újságot kihordó fiú egy akkor népszerű újságot, a Blikket tartja a kezében.
A Blikk még ma is létezik bulvárlapként, de valószínűleg nyomtatott papír formában már az olvasók töredéke olvassa, ez is már a világhálóra terelődött át, online médiává alakulva. A fiú sildes sapkát, nyárias, sportos ruhát visel, és nagyon siet valahová. A játszótéren játszó gyerekeket közelebb hozhatja egy kicsit azokhoz a letűnt időkhöz - 1920-30-as éveket idézi meg -, amikor a fiatalok efféle munkákat vállaltak a családjuk segítésére vagy saját életük fenntartásához. Csak a rend kedvéért, a szobor alkotója Szőke Lajos. Érdekesség, hogy 100 éves volt, amikor a szobrot felavatták. 2015-ben, 103 éves korában hunyt el. 10 éves korától egészen haláláig az 5. kerületben, a Belvárosban élt.
Szerintem egy nagyon közismert szobor. valahol itt a környéken, valami belügyben vagy miben dolgoztam, ide jártunk le, néha a térre dohányozni vagy a sarki boltba venni valamit. És akkor mindig ott futott a szobor. . . egy idő után már észre sem vetted, persze. Az öregek, mint én, talán emlékeznek rá, hogy délután jelent meg régen az esti újság, és akkor kiabáló emberektől lehetett megvenni.
Ez a korszak elszaladt, mint a fiú. Ez a srác Blikket árul, talán valamikor rémlik, olvastam is ilyen újságot. Komolytalan egy lap volt, ez a fiú meg komolyan csinálja azt, amit csinál. Lelkesedésből is. Szőke Lajos műve.