2023. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. február 27.Ajánlom a helyet másoknak is!
A roma holokauszt egyik emlékműve a Dunaparton van, egészen pontosan a Nehru rakparton, a Szabadság és a Petőfi híd között. Mivel nagyon érdekel a porajmos (ezt többféleképpen is írják), azaz a roma holokauszt, amiről sokkal kevesebbet beszélünk, mint amennyit kellene, ezért meglátogattam, hogy ugyan már, mi ez? Nos.. hát szóval... például Cserdiben is van, de az sokkal érthetőbb, mint ez. Itt nem találtam feliratot, magyarázó szöveget, vagy csak rosszul kerestem. A romák nem igazán tudatosak az őket ért tragikus történelmi szerencsétlenséggel kapcsolatban, tizedannyira sem érdekli őket, mint a zsidókat, talán egyszerűen azért. mert nem igazán érdekli őket a történelem, meg állandó dezinformációban élnek, miután a többség tanulatlan, hát azzal vezetik meg őket ma is, amivel csak akarják. De a borzalom megtörtént, és valahogy emlékeznünk kellene rá. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a fekete háromszögű hasáb alkalmas-e rá? Annyit látsz kívülről, hogy meg van szaggatva az anyag, amiből készült. Mintha karmolásnyomok lennének. Szerintem 100 ember közül 5 megy közel hozzá, hogy alaposabban megvizsgálja. Ha benézel a kis réseken, amikor nem igazán tudtam rendesen lefényképezni, akkor egy szenvedő, talán sikoltó alakot látsz belül állni, és mintha aranyból lenne az illető. Még arra is gondoltam, hogy talán azért van a Nehru parkban, mert, hogy India... nem tudom, más mit gondol erről, nekem ezek jutottak az eszembe.
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
154.710 Ft / 2 fő / 3 éjtől bőv. félpanzióval